Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszország: kizárták az egykori élvonalbeli csapatot a másodosztályból!

A hétfői napon újabb sorsdöntő tárgyalást tartottak arról, hogy az olasz másodosztályban (Serie B) való indulástól eltanácsolt csapat vajon mégis elindulhat a kívánt bajnokságban…

 

Az olasz olimpiai bizottság (CONI) a hétfői ülésén elutasította a Chievo Verona fellebbezését, miután korábban a Lega B anyagi okok miatt nem adta meg a versenyengedélyt a csapat számára a másodosztály soron következő, 2021-2022-es idényében. A “repülő szamarak” sorsa ezzel úgy tűnik, végképp megpecsételődött, nem indulhatnak a másodosztályban.

Természetesen a Chievo vezetősége jelezte, hogy polgári peres úton fellebbez a döntés ellen, azonban nem várható, hogy ez sikerrel járna, és hogy egyáltalán ez a pereskedés eredményre vezetne a Serie B egy hónapon belüli rajtjáig.

A várakozások szerint a veronai csapat kizárásával az elmúlt idény legjobb kiesője, a Cosenza tarthatja meg helyükön a Serie B-s tagságát. Hivatalos bejelentés hamarosan várható.

Az élvonalban 2001-től 17-ből 16 szezont lehúzó Chievo a 2018-2019-es szezon végeztével sereghajtóként esett ki a Serie A-ból, azóta pedig az elmúlt két idényben nem tudta kiharcolni a feljutást a másodosztályból. Amennyiben a mostani döntés jogerős lesz, a csapat legfeljebb a harmadosztályban állhat rajthoz ősszel.

Mindeközben Olaszországban harmadosztályú indulástól elutasított csapatok közül a CONI egyedül a Paganese indulását engedélyezte, így minden bizonnyal a Carpi, a Casertana, a Novara és a Sambenedettese sem vehet részt a Serie C következő idényében. Helyettük a D-ből kérhetnek fel csapatokat az indulásra, első sorban bizonyára a tavalyi kiesőket.