Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tokió 2020: a spanyolok kiejtették az argentinokat

A mai első mérkőzések után újabb csoportban értek véget a küzdelmek a tokiói olimpiai játékok férfi labdarúgó-tornáján, a mindkét pályára lépő továbbjutása szempontjából kulcsfontosságú spanyol-argentin rangadó is lebonyolításra került…

(Photo by Atsushi Tomura/Getty Images)

A férfi labdarúgó-torna legkiegyenlítettebb csoportjában, a C jelű négyesben az utolsó forduló előtt még minden csapatnak volt matematikai esélye a továbbjutásra. A két előzetes favorit Spanyolország és Argentína nagy küzdelemben egy második félidei gólgyártás jóvoltából 1-1-es döntetlenre végzett egymással. A hispánok az etap derekánál Mikel Merino találatával jutottak előnyhöz, a “gauchók” azonban a hajrában Tomas Belmonte révén kiegyenlítettek. Számukra azonban ez is kevés volt a továbbjutáshoz, hiszen győzniük kellett volna, így az argentinok kimaradtak a legjobb nyolcból, a spanyolok viszont veretlenül, öt ponttal megnyerték a csoportjukat.

Olimpiai játékok, férfi labdarúgás, C csoport, 3. forduló
Spanyolország – Argentína 1-1 (0-0)

Gólszerzők: M. Merino (66.), ill. Belmonte (87.)

A csoport másik mérkőzésén némi meglepetésre az eddigi sereghajtó Egyiptom 2-0-s győzelmet aratott Ausztrália ellen, így az afrikai válogatott amolyan “nevető negyedikként” kiharcolta a továbbjutást a kvartett második helyével. A Szalah-t nélkülöző együttes mindkét játékrész hajrájában eredményes tudott lenni, így jobb gólkülönbségükkel megelőzték az őket az előző körben egyébként 1-0-ra legyőző dél-amerikaiakat, és készülhetnek a negyeddöntőre.

Olimpiai játékok, férfi labdarúgás, C csoport, 3. forduló
Ausztrália – Egyiptom 0-2 (0-1)

Gólszerzők: – ill. Rayan (44.), Hamdy (85.)

A C csoport végeredménye

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)