Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tokió 2020: Németország kiesett a csoportkör végén!

A tokiói olimpiai játékok férfi labdarúgó-tornáján a szerdai napon már a csoportkör utolsó mérkőzéseit bonyolították le, többek közt a brazil és a német válogatott is színre lépett…

(Photo by Koki Nagahama/Getty Images)

A D csoport továbbjutásról döntő ki-ki mérkőzésén Németország csak 1-1-es döntetlent ért el Elefántcsontpart ellen, így az afrikai együttes megtartotta egy pont előnyét a csoport második helyén és bejutott az egyenes kieséses szakaszba. A német válogatott hiába erőlködött, kevés lehetősége volt a győzelem megszerzésére, szerencsétlen öngóljuk után egyenlíteni még tudtak, de győzni már nem, így képtelen volt kiharcolni a továbbjutást. Négy ponttal mindössze a harmadik helyen zárták csoportjukat. A csoportelső Brazília az utolsó mérkőzésén is magabiztos győzelmet aratott, Szaúd-Arábia 3-1-es legyőzése alkalmával a tornán lehengerlő formában teljesítő Richarlison a hajrában duplázott úgy, hogy egy találatát a VAR érvénytelenítette.

Olimpiai játékok, férfi labdarúgás, D csoport, 3. forduló
Németország – Elefántcsontpart 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Lowen (73.), ill. Henrichs (67. – öngól)

Olimpiai játékok, férfi labdarúgás, D csoport, 3. forduló
Szaúd-Arábia – Brazília 1-3 (1-1)

Gólszerzők: Al Amri (27.), ill. Matheus Cunha (14.), Richarlison (76., 90+3.)

A D csoport végeredménye

 

A másik “korai” csoport utolsó körében Dél-Korea nemzeti csapata félidőnként három-három gólt rámolva, 6-0-ra ütötte ki az első félidő hajrájától emberhátrányban játszó Hondurast. A távol-keletiek soraiból Hwang Ui-Jo egymaga mesterhármast ért el, csapata pedig az újabb sikerrel bebiztosította helyét a csoport élén. A másik találkozón mivel gól nélküli döntetlen született Románia és Új-Zéland összecsapásán, így jobb gólkülönbsége révén az óceániai válogatott végzett a továbbjutó helyen, a románok pedig lemaradtak a legjobb nyolc közé kerülésről.

Olimpiai játékok, férfi labdarúgás, B csoport, 3. forduló
Dél-Korea – Honduras 6-0 (3-0)

Gólszerzők: Hwang Ui-Jo (12., 45+5., 52. – a harmadikat büntetőből), Won Du-Jae (19.), Kim Jin-Ya (64.), Lee Kang-In (82.), ill.
Kiállítva: ill. Melendez (39.)

Olimpiai játékok, férfi labdarúgás, B csoport, 3. forduló
Románia – Új-Zéland 0-0 (0-0)

Gólszerzők: – ill.

A B csoport végeredménye

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)