Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Befejezte a Barca és a Milan egykori támadója – HIVATALOS

A csütörtök esti órákban a veterán argentin csatár gazdag európai légióskarrier végén bejelentette pályafutása befejezését…

A fénykorában a Barcelona és az AC Milan csapatában is megforduló Maxi López 37 éves korában bejelentette visszavonulását az aktív játéktól.

Az argentin támadó hazájában a River Plate csapatában nevelkedett, a felnőttek között minden sorozatot figyelembe véve 70 mérkőzésen 16 gólt szerzett, miközben klubjával három bajnoki címet ünnepelhetett. Emellett rendszeresen erősítette az argentin korosztályos válogatottakat, így 2005-ben a Barcelona együttese nagy reményekkel igazolta le őt. A gránátvörös-kékeknél azonban mindössze másfél szezont töltött, csak epizódszerephez jutott vagy még ahhoz sem, egy évre kölcsönadták őt a Mallorcához, majd elhagyta a katalánokat. López a későbbiek során megfordult az orosz FK Moszkva, a brazil Grémio és a Vasco da Gama, majd a Sampdoria, a Chievo, a Torino, az Udinese és a Crotone csapataiban, míg 2012 tavaszán az AC Milan játékosa volt.

Legemlékezetesebb időszakát az akkor virágkorát élő Catania együttesében töltötte, hiszen 2010 és 2014 között az akkor még élvonalbeli szicíliai együttes soraiban számtalan honfitársával játszhatott együtt, mint Mariano Andujar, Alejandro “Papu” Gómez, Nicolás Spolli, Matías Silvestre, Mariano Izco vagy Gonzalo Bergessio. López abban az időszakban 27 gólt lőtt a szebb napokat is látott “elefántok” mezében, legjobb bajnoki idényében 11 Serie A-s találatig jutott.

Utolsó szezonjában az olasz harmadosztályban eladósó Sambenedettese együttesét szolgálta, és az évad hajrájában rendszerint finanszírozta csapata idegenbeli mérkőzésekre való utazását, mert a klubnak már arra sem volt anyagi fedezete.

López széles körben leginkább arról lehet ismert, hogy az argentin szupermodell Wanda Nara első férje volt 2008 és 2013 között. Három közös gyermekük van, de a hölgy azóta már az egykori sampos csapattársa, a jelenleg a PSG-t erősítő Mauro Icardi felesége.