Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLS-ben folytatja a River Plate egykori sztárja – HIVATALOS

Négy esztendő után távozott Oroszországból az egykori korosztályos válogatott argentin kiválóság, aki az MLS-ben folytatja pályafutását…

Az MLS-ben szereplő Austin FC csapata a minap erősítette meg az Európából az amerikai kontinensre visszatérő Sebastián Driussi leigazolását.

A 25 éves támadó a patinás River Plate csapatában nevelkedett, nagyon fiatalon tagja volt a 2014-ben Copa Sudamericanát, 2015-ben Libertadores-kupát nyerő egyesületnek, majd a következő években meghatározó játékosa lett klubjának. Driussi négy teljes szezon alatt 104 pályára lépés alatt 28 gólt szerzett a “milliomosok” mezében, utolsó bajnoki idényét 17 találattal zárta. 2017 nyarán mintegy 15 millió euró ellenében igazolt át a Zenit Szentpétervár csapatához, mellyel akkor ötéves szerződést kötött, melyet azonban egy évvel a lejárta előtt, most felbontott.

Az orosz egyesület színeiben háromszor nyerték meg a bajnokságot, de Driussi nem tudott állandó meghatározó játékos lenni, a 2018-2019-es kiírásban 11 gólt szerzett az RPL-ben. Szentpétervári tartózkodása alatt összesen lőtt 25 góljából 13-at abban az évadban szerzett.

Az egykori korosztályos argentin válogatott kiválósággal kapcsolatban a nyáron a Riverhez való hazatérést is rebesgették, erre azonban még várnunk kell.

Az Austin nem kezdte túl fényesen az MLS 2021-es idényét, hiszen 14 mérkőzés alatt szerzett 13 pontjával csak sereghajtó a nyugati konferencia 13 csapatos mezőnyében. Ráadásul a csapat mindössze tíz gólt szerzett eddig a bajnokságban, ezért is próbálják Driussi leigazolásával serkenteni a támadójátékot.