Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az orosz újonchoz igazolt a magyar válogatott védő – HIVATALOS

A csütörtöki napon került bejelentésre, hogy a magyar válogatott hátvéd újabb, eddig még nem látott országban folytathatja karrierjét…

(Photo By Alex Nicodim/Sportsfile via Getty Images)

Az orosz élvonalba frissen feljutó FK Nyizsnyij Novgorod együttese a csütörtöki napon hivatalos csatornáin keresztül tudatta, hogy szerződtette a kétszeres magyar válogatott hátvédet, Kecskés Ákost.

A 25 éves hátvéd három esztendő után hagyta el a svájci első osztályú Lugano csapatát, miután nem tudtak megállapodni egymással a közös folytatásról. Kecskés három idény alatt 68 tétmérkőzésen lépett pályára legutóbbi állomáshelye színeiben, az utolsó két évben csapata alapemberének bizonyult.

“Miután távoztam Svájcból, több ajánlatot is kaptam, különböző csapatoktól. Ezt követően az ügynökömmel és a családommal hoztam meg a végleges döntést. Miért épp a Nyizsnyij Novgorod? A csapat az orosz élvonalban játszik, ami kifejezetten magam szint, ráadásul Alekszandr Kerzsakov vezetőedzővel is beszéltem már, és nagyon jó benyomást tett rám. A játékkal kapcsolatos elképzeléseink megegyeznek, ez pedig sokat jelentett számomra” – nyilatkozta a klubváltásával kapcsolatban.

Korábban Kecskés az Atalanta akadémiáján pallérozódott, menet közben hazatért Újpestre, valamint játszott a lengyel Korona Kielce és a Termalica Nieciecza csapataiban is. A játékos tagja volt az Európa-bajnokságon szereplő magyar csapat keretének, mindhárom csoportmérkőzésre nevezték, de egyiken sem lépett pályára.