Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új hátvéd érkezik az Atalantához – sajtóhír

Az aktuális megbízható sajtóbeszámolók szerint az Atalanta együttese mindenben megállapodott az új hátvédje leigazolásáról…

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

Az átigazolási hírekben igencsak megbízható forrásnak tekinthető Fabrizio Romano értesülései szerint az Atalanta csapata 11 millió euró ellenében megállapodott Matteo Lovato leigazolásában a Hellas Verona együttesével, a transzfer pedig napokon belül bejelentésre kerülhet.

A 21 éves korosztályos válogatott hátvéd a Genoa és a Padova utánpótlásbázisán pallérozódott, a 2019-2020-as szezonban utóbbi színeiben 17 mérkőzés jutott neki az olasz harmadosztályban (Serie C). A legmagasabb osztályban már ebben az idényben debütált, de állandó játéklehetőséget a 2020-2021-es szezonban tudott követelni magának. Lovato az előző bajnoki kiírás során fiatal kora ellenére 24 Serie A-mérkőzésen lépett pályára, ráadásul a nagyobb csapatok elleni rangadókon rendszerint kiváló teljesítménnyel vétette észre magát. Ebből kifolyólag a közelmúltban már a Juventus és az AC Milan is érdeklődött a megszerzése iránt.

Az új hátvéd érkezésével az is egyre biztosabbnak tűnik, hogy a bergamóiak beadhatják a derekukat Cristian Romero eladását illetően.