Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szuperliga: újabb győzelmet értek el Perezék az UEFA ellen

Az Európai Szuperliga még talpon maradt három tagja, a Real Madrid, a Barcelona és a Juventus egy közleményben jelentette be, hogy pert nyertek az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ellen. 

(Photo by Burak Akbulut/Anadolu Agency via Getty Images)

Mint ez ismeretes, 12 klub összefogott, hogy létrehozza az Európai Szuperligát, amellyel egy új sorozatban mérkőzhettek volna meg Európa topklubjai. A kezdeményezést azonban nagyon hamar szétverte az UEFA és annak elnöke, Aleksander Ceferin, és először az angol klubok hagyták el névleg a csoportosulást, majd a végére csak a Real Madrid, a Barcelona és Juventus maradt. Az UEFA szankciók bevezetését jelentette be azoknak a csapatoknál, akik nem hajlandók elfelejteni ezt az ötletet, így a legtöbben kénytelenek voltak meghátrálni.

A kezdeményezés elnöke, Florentino Perez azonban nem adta fel, és elérte, hogy az UEFA ne büntesse megmegalapítását bejelentő klubokat, továbbá nem is hozhat olyan intézkedéseket, amellyel megpróbálná kizárni őket a különböző nemzetközi kupaporondról.

A három talpon maradt klub most pedig egy újabb győzelmet jelentett be: a bíróság legújabb döntése alapján azonnali hatállyal arra kötelezi az UEFA-t, hogy minden intézkedését tegye semmissé, amelyet az Európai Szuperliga alapító klubjai ellen alkalmazott, beleértve ebbe a három fent említett klub elleni fegyelmi eljárást, illetve a másik kilenc klub ellen kiszabott büntetéseket, korlátozásokat, amelyeknek elfogadásával ezek a klubok az UEFA fegyelmi eljárását kerülték el. Ráadásul figyelmeztette is az UEFA-t, hogy ha nem tesz eleget a döntésnek az pénzbüntetést és esetlegesen büntetőjogi következményeket von maga után.

A teljes közlemény angolul a következő linken olvasható: