Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Befejezte pályafutását az egykori angol válogatott szélső – HIVATALOS

Az egykori angol válogatott szélső 37 évesen a minap úgy határozott, hogy végleg szögre akasztja a stoplist…

A legszebb időszakában a Liverpool csapatában is megforduló Stewart Downing közösségi oldalán keresztül közölte, hogy 37 évesen felhagy az aktív játékkal és befejezi pályafutását.

A Middlesbrough saját nevelésű játékosaként és a város szülöttjeként neve egybeforrt a csapattal, hiszen karrierje legnagyobb részét a Boro alkalmazásában töltötte. Downing annak idején nevelőcsapatában mutatkozott be a profik között a 2001-2002-es idényben, és első ízben 2009-ig erősítette azt, majd 2015-től 2019-ig újabb időszakot töltött el szeretett klubjánál. A két időszak közt az említett “vörösök” mellett a Sunderland, az Aston Villa és a West Ham United csapatait járta meg, míg legutolsó két évét a Championshipben szereplő Blackburn Rovers alkalmazásában töltötte. Profi pályafutása során 715 mérkőzésen játszott klubszinten, melynek több mint a felét a Middlesbrough színeiben abszolválta.

Downing fénykorában 2005 és 2014 között 35 mérkőzésen viselhette az angol válogatott szerelését, több világversenyen is részt vett.