Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az újoncnál folytatja az AC Milan hátvédje – sajtóhír

Megbízható olasz sajtóinformációk szerint az AC Milan együttese ismét kölcsönadni készül sokszor sérüléssel bajlódó, a mellőzés sorsára jutott hátvédjét…

(Photo by AC Milan/AC Milan via Getty Images)

Egybehangzó olasz sajtóértesülések szerint az AC Milan színeiben az elmúlt három év alatt egyetlen mérkőzésen sem szereplő Mattia Caldara az újonc Venezia együtteséhez kerülhet kölcsönben a 2021-2022-es idényre, miután a beszámolók szerint pénteken már orvosira várják új állomáshelyén.

A 27 esztendős hátvéd pályája annak idején üstökösként ívelt felfelé, az újjáépülő Atalanta egyik meghatározó pillére volt, és  2017 januárjában 19 millió euróért a Juventus vásárolta meg, de kölcsönben maradt addigi állomáshelyén. A torinóiak színeiben egyáltalán nem szerepelt, ugyanis a rekordbajnok 2018 nyarán a Leonardo Bonucci-üzlet keretein belül továbbadta őt a milánóiak szolgálatába, ahol viszont rendkívül balszerencsés időket élt meg.

Caldara az első szezonjában mindössze két mérkőzésen tudott pályára lépni sorozatos sérülései miatt, tavaly nyáron pedig a felkészülés során térdszalag-szakadást szenvedett. A 2019-2020-as szezonban 14, az elmúlt idényben pedig hat bajnokin jutott szóhoz az Atalanta soraiban, amely kölcsönben foglalkoztatta őt.