Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klubrekordot jelentő összegért térhet vissza a Premier League-be Lukaku

Az Inter visszautasította a Chelsea 100 millió eurós ajánlatát, amelyet az angol klub a korábbi csatárjáért, Romelu Lukakuért tett. Fabrizio Romano szombaton arról számolt be, hogy a londoni „kékek” 115 millió eurós ajánlatára már nem tudott nemet mondani az olasz klub vezetősége.

(Photo by Emilio Andreoli – Inter/Inter via Getty Images)

A 2020-2021-es szezonban Bajnokok Ligája-győztes Chelsea 100 millió eurós ajánlatára nemet mondott az Inter, ám a mindig jól értesült Fabrizio Romano szerint szombaton megegyeztek a felek: a londoni klub 115 millió eurót sem sajnál Romelu Lukakuért, akinek 12 millió eurós fizetést, hosszú távú szerződést és egyéb prémiumokat biztosítana. Az olasz transzferguru megemlíti, hogy a Barcelonától távozó Lionel Messi megszerzése fel sem merült a Chelsea-nél.

Ezzel az átigazolással a belga játékos a Serie A történetének legdrágábban eladott játékosává válna, a jelenlegi rekordot Paul Pogba tartja, akiért a Manchester United 2016-ban 105 milliót fizetett a Juventusnak. Lukaku klubrekordot jelentő összegért csatlakozhat a Chelsea-hez – Kai Havertzet 80 millió euróért szerződtette a klub.

Lukaku 2011 és 2014 között volt már a Chelsea játékosa, de mindössze 15 tétmérkőzésen lépett pályára, a londoniak a West Bromwichnak, majd az Evertonnak is kölcsönadták.