Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: lehetnek nézők az új szezonban

Az olasz kormány a minap kiadta iránymutatásait arra vonatkozóan, hogy az olasz bajnokság (Serie A) két hét múlva esedékes rajtján miként lesznek látogathatók az országban a sportesemények…

 

Az olasz kormány hivatalos tájékoztatása értelmében az olasz bajnokság (Serie A) 2021-2022-es szezonbeli mérkőzéseit egyelőre a stadionok 50 százalékában lehetnek jelen a nézők. a klubok szerették volna, ha engedélyezik a létesítmények teljes kihasználtságát, erre azonban egyelőre nem került sor. A stadionokba csak védettségi igazolvánnyal lehet majd belépni.

Ugyanakkor az eddig kiadott 25 helyett 35 százalékban látogathatók a zárt térben rendezendő sportesemények Olaszországban.

Emlékezhetünk rá, hogy az olasz bajnokság 2019-2020-as idényének múlt nyári folytatásában zárt kapuk mögött zajlottak az események a tavalyi háromhónapos kényszerszünet után. Az elmúlt szezonba első pár hetében megpróbálkoztak vele, hogy néhány biztonságosabbnak vélt régióban maximum ezer fő részt vehetett a mérkőzéseken, de ezt a járványhelyzet újbóli felerősödése utána idejekorán elvetették, és a 2020-2021-es szezon jelentős részét teljes zárt kapuk mögött rendezték meg a futballmérkőzéseket.

Azóta viszont Olaszországba egyre jobb ütemben haladnak az oltások, kevesebb az új fertőzés és a halálesetek, folyamatosan zajlik a labdarúgók beoltása is, így minden adott volt az enyhítésekre, és arra, hogy az új szezonban a csapatok valóban nézők előtt vehessék újra birtokba a stadionokat.