Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megállapodott új csatárával az Inter – sajtóhír

Romelu Lukaku egyre inkább biztosra vehető távozása közben az olasz bajnoki címvédő Inter együttese már megállapodott újonnan leigazolásra kerülő csatárával…

 

A Romapress legfrissebb értesülései szerint az AS Roma rutinos támadója, Edin Dzeko elfogadta az Inter által kínált kétéves szerződést és hamarosan a csatár kereső milánói egylet szolgálatába szegődhet.

A 35 éves hórihorgas csatár 2015 óta 260 mérkőzés alatt 119 alkalommal talált be az AS Roma színeiben tétmérkőzésen, melyből 85 gólt szerzett a bajnokságban, beleértve azt a 29 találatát, mellyel gólkirály lett a 2016-2017-es kiírásban. Dzeko ugyan már nem fiatal, és egyre több kritikával kellett szembenéznie, a “farkasok” mérsékelten sikerült 2019-2020-as szezonjából is ki tudta venni a részét 16 bajnoki és három nemzetközi kupákban szerzett találattal.

Ennek ellenére sokáig töretlenül bíztak benne, és bár múlt nyáron több rivális is le akarta igazolni, nem engedték őt el, januárban pedig nem sikerült vevőt találni számára. Dzekótól az elmúlt idény közben elvették a csapatkapitányi karszalagot, az évadot pedig végül 7 bajnoki találattal, összességében pedig 13 góllal zárta, s egyre inkább úgy néz ki, hogy lejárt az ideje az “örök városban”.

A 114-szeres bosnyák válogatott támadó az olasz fővárosi csapat előtt a Wolfsburg (2007-2011) és a Manchester City (2011-2015) csapatait erősítette.

Olasz sajtóértesülések szerint az Inter Lukaku pótlása érdekében Dzeko mellett első sorban Duván Zapatát készül leigazolni az Atalantától.