Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: amerikai szupertehetséget igazolt az újonc – HIVATALOS

Az olasz bajnokságba (Serie A) közel két évtized után visszatérő Venezia gárdája a hétfői napon megerősítette napjaink egyik legnagyobb amerikai tehetségének szerződtetését…

 

Mattia Caldara kölcsönvétele után újabb ígéretes fogást jelentett be a hétfői napon a Serie A-ba frissen feljutó Venezia gárdája az MLS-ben szereplő Sporting Kansas City tehetsége, Gianluca Busio leigazolásával. A beszámolók szerint az olasz egyesület 7 millió eurót fizetett a játékos tulajdonjogáért.

A 19 éves olasz-amerikai kettős állampolgárságú középpályás fiatal kora ellenére az elmúlt négy év alatt összesen 70 mérkőzésen szerepelt a csapatában, miután annak idején az MLS történetének valaha volt második legfiatalabb játékosaként debütált a profik között. Busio a legmagasabb amerikai ligában 13 pályára lépés alatt két-két találatot és előkészítést regisztrált, és a helyi szakemberek egytől egyig óriási jövőt jósolnak számára.

Az amerikaiak tehetsége tagja volt az Egyesült Államok válogatottjának az idei Arany-kupán, és a végső győztes színeiben hat találkozón lépett pályára a tornán.