Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: veresége ellenére továbbjutott a Ferencváros!

A kedd esti órákban játszotta le a magyar bajnok Ferencváros együttese a várva várt visszavágót a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában a cseh Slavia Praha vendégeként…

 

A Ferencváros csapata a hazai 2-0-s győzelem után 1-0-ra ugyan kikapott, de továbbjutott a Bajnokok Ligája selejtezőjének következő körében az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott Slavia Praha elleni párharcból.

Az összetettben kétgólos hátrányból kezdő cseh gárda kezdte aktívabban a találkozót, és Trpisovsky mester legénysége az első pillanatól kezdve rá akarta erőltetni akaratát a zöld-fehérekre. Mindez kevésbé sikerült nekik, ráadásul az első negyedóra végén Olayinkát sérülés miatt le is kellett cserélniük, ami szintén nem az ő malmukra hajtotta a vizet. A félidő derekánál Tokmac veszélyes helyzeténél Kolar nagy védéssel óvta meg kapuját a góltól. A Slavia kezdeményezett, a Fradi azonban biztosan állta a sarat, így a hazaiak mezőnyfölénye sokáig meddőnek bizonyult. Az első félidő hajrájában a kényszerű csereként beszállt Sima passzából Lukas Masopust előnyhöz juttatta az övéit, akik így egygólos vezetéssel mehettek le a szünetre, de összességében még mindig a magyar bajnok állt jobban egy találattal. A folytatásban sem sokat változott a játék képe, egyre inkább állandósult a Slavia fölénye, hiába nyomtak azonban, mert a ferencvárosi védelem magabiztosan végezte az elhárítást, amikor pedig kellett, akkor Dibusz tette a dolgát. A hajrában Civic öt perc különbséggel begyűjtött két sárga lapot, így tíz emberre fogyatkozott a Fradi, a legvége így kifejezetten izgalmas lett. Plavsic vezérletével a Slavia komoly finisbe kezdett és több komoly lehetőséget dolgoztak ki, de ezek rendre kihasználatlanul maradtak, így nem tudták hosszabbításra menteni a párharcot.

A magyar bajnok ellenfele a következő, utolsó selejtező körben a svájci Young Boys és a romániai CFR Cluj párharcának továbbjutója lesz.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Slavia Praha – Ferencváros 1-0 (1-0)
Továbbjutott:
a Ferencváros, 2-1-es összesítéssel
Helyszín: Eden Arena, Prága Vezette: Tobias Stieler (német)
Gólszerző: Masopust (37.), ill.
Sárga lapok: Dorley (40.), I. Traore (85.) ill. Kharatin (24.), Zachariassen (33.), Uzuni (58.). Civic (79., 84.), Kovacevic (85.)
Kiállítva:ill. Civic (84.)

Slavia Praha: Kolar – Bah, Holes, Kacharaba, Dorley – Hromada (I. Traore 65.), Stanciu – Masopust (Musa 75.), Schranz (Plavsic 65.), Olayinka (Sima 16.) – Tecl (Kuchta 65.). Vezetőedző: Jindrich Trpisovsky.

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee (Kovacevic 46.), Civic – Laidouni – Botka (Zubkov 77.), Tokmac (R. Mmaaee 67.), Kharatin, Zachariassen (Somalia 71.) – Uzuni. Vezetőedző: Peter Stöger.