Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hulk mellett köthet ki Diego Costa – sajtóhír

Egybehangzó nemzetközi lapértesülések szerint a tavaly december óta csapat nélküli Diego Costa végre döntött a folytatásról, és eredeti hazájában készül visszatérni a pályára…

(Photo by Denis Doyle/Getty Images)

Számtalan dél-amerikai forrás mellett a Goal is beszámolt róla, hogy Diego Costa állítólag szóban már elkötelezte magát a brazil Atlético Mineiro együtteséhez, mellyel egyéves szerződést készül kötni 3 millió dolláros fizetés ellenében.

A 32 esztendős csatár három évvel ezelőtti Atlético Madridhoz való visszatérése óta mindössze 12 spanyol bajnoki találatot szerzett a “Matracosok” színeiben, és fiatalabb kollégáival szemben elvesztette kezdőhelyét Diego Simeone csapatában, gyakorlatilag már csak részfeladatok jutottak neki, és sokan már tavaly nyárra a távozását várták volna. Szerződését végül múlt decemberben bontották fel, azóta szabadon igazolható, de több érdeklődő ellenére egyelőre egyetlen új csapathoz sem kötelezte el magát, noha időről időre számtalan európai és brazil csapatnál került szóba a neve.

Costa az utolsó európai szezonjában mindössze hét meccsen szerepelt, részben sérülései miatt is. A brazil származású csatár 2007 óta több ízben szerepelt az Atlético alkalmazásában, mindent egybevetve 216 tétmeccs alatt 91 gólt szerzett, ebből 36-ot a 2013-2014-es évad során.

Potenciális új csapatában többek közt Hulk, Ignacio Fernández vagy Eduardo Vargas klubtársa lehet, amennyiben valóban hihetünk az értesüléseknek, melyet Costával kapcsolatban mindig érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen korábban már több brazil csapatnak adta a szavát.