Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: emberelőnyben kapott ki a Ferencváros – videóval

Megkezdte a Fradi az utolsó felvonását a Bajnokok Ligája selejtezőkörében, ahol a Young Boys az ellenfél. Egy izgalmas és eseménydús első félidő után gólhátrányban, de emberelőnyben várta a második játékrészt a Fradi, ám a győzelem így sem jött össze. Peter Stöger csapata a visszavágó előtt a két lőtt gólban bízhat és a Groupama Aréna hangulatában. 

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

Mozgalmas eső félidőt játszott a Fradi a Young Boys ellen. A 8. percben Ngamaleau lövését kiejtette Dibusz, éppen Fassnacht elé, aki fejelni akart, de végül nem tudott, mert a kapus elpaskolta előle azt. A 14. percben azonban már vezetést szerzett a Fradi, amikor Boli egy hazai bedobást elszedett Camarától, majd nagyjából tíz méterről nagy erővel a jobb felső sarokba lőtt. Nem örülhettek azonban sokáig a magyarok, mert a 16. percben ki is egyenlített a Young Boys: Elia lőtt a bal alsóba úgy 20 méterről, hiába vetődött Dibusz, csak beleérni tudott, mert a lövés megpattant Fassnachton. A 25. percben viszont ismét ott volt a lehetőség a Fradi előtt: Hefti rántotta le a tizenhatoson belül a szélen felfutó Botkát, ami tizenegyest és egy kiállítást ért a játékvezető szerint, Elia reklamált, de ő csak sárgát kapott. Uzuni állt oda a büntetőponthoz, azonban csak a kapufára lőtte a labdát, a kipattanó pedig a kapus hátán csattant. A 29. percben Laidouni betalált ugyan, de előtte összelőtt Camarával, így érvénytelen lett a gól. A 40. percben viszont emberhátrányban vezetést szereztek a svájciak: Garcia beadását Dibusz még kiütötte, de épp középre, Sierro elé, aki jobbal a bal felsőbe talált. Ezzel le is zárult az első játékrész.

A második félidőben az emberelőny miatt azt gondolhattuk volna, hogy dominálni fog a Fradi, ám inkább kiegyenlített volt a meccs. Az 59. percben majdnem gólt szerzett a svájci csapat, amikor egy szögletet követően Camara elé csúsztatott fejjel Zesiger, de a lövésre leért a jobb alsó elé Dibusz. A 64. percben ráadásul már a harmadik gólját szerezte a Young Boys egy amatőr hiba után, amikor Garcia a bal alsóba lőtt nagyon szépen a tizenhatos elől, amit Dibusz már nem ért. A 67. percben Wingo beadását Uzuni a bal alsó felé ollózta, majd Boli majdnem belefejelt a labdába, de Faivre az utolsó pillanatban megfogta. A végére jobb lett a Fradi, és a 82. percben szépíteni is tudott: Mmaee lapos passzát Boli jobbal a bal felsőbe bombázta 17 méterről. Nagyon hajtott a Fradi, a 85. percben Wingo beadását Mmaee az ötös bal sarka elől a rövid felső fölé fejelte. Az utolsó percek a magyarok percei voltak, de ezt a fölényt nem tudták már gólra váltani a lefújásig.

Young Boys (svájci) – Ferencváros 3-2 (2-1)
Helyszín: Stadion Wankdorf (Bern) Vezette: William Collum (skót)
Gólszerzők: Elia (16.). Sierro (40.), Garcia (65.) ill. Boli (14. 82.)
Sárga lap: Siebatcheu (13.), Zesiger (19.), Elia (26.) ill. Kharatin (22.), Laidouni (48.), Blazic (69.)
Kiállítás: Hefti (25.) ill. –

Young Boys: Faivre, Garcia, Zesiger, Camara, Hefti, Ngamaleu, Martins Pereira, Sierro (Rieder, 75.), Fassnacht (Maceiras, 86.), Siebatcheu (Kanga, 67.), Elia (Mambimbi, 86.). Vezetőedző: David Wagner

Ferencváros: Dibusz, Wingo, Blazic, Kovacevic, Botka (R. Mmaee, 59.), Laidouni, Kharatin, Somalia, Uzuni (Szánthó, 86.), Zubokv (Mak, 79.), Boli. Vezetőedző: Peter Stöger