Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: “sokat elértünk, de folytatnunk kell az utat”

Szerda este a Ferencváros együttese a BL-be jutásért léphet pályára a svájci Young Boys ellen, melyet természetesen mindenki rendkívül izgatottan vár…

 

A magyar bajnok Ferencváros csapata szerda este játssza a Bajnokok Ligája-selejtező utolsó, playoff-körének első mérkőzését hazai környezetben a svájci Young Boys ellen. Kedden a zöld-fehérek vezetőedzője, Peter Stöger tartott sajtótájékoztatót:

“Fontos és izgalmas feladat vár ránk, az idei selejtezős szereplésünk eddigi legfontosabb állomása következik. Sokat elértünk az eddigiekben, de folytatnunk kell az utat. Nem lesz könnyű dolgunk, de úgy gondolom, lehetséges, hogy kiharcoljuk a továbbjutást Mindkét csapat számára fontos lesz a szerdai selejtező, a Young Boys és a Ferencváros számára is óriási esélyt jelent. Valószínűleg ellenfelünk számít a párharc esélyesének, ám ne feledjük, legutóbb a Slavia Praha volt a favorit, mégis itt vagyunk.

A Young Boystól agresszív játékot és offenzív védekezést várok, bizonyára keresni fogják az utat a kapunk elé. A YB képes magas tempóban futballozni, főleg a szélsők részéről számíthatunk majd komoly nyomásra. Valószínűleg már a meccs elején kiderül majd, hogy hogyan tudjuk megvalósítani az elképzeléseinket.”

Stöger mester újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, hogy sérülés miatt Tokmac Nguen játékára ezúttal nem számíthat.

A csapatok általános fáradtságával kapcsolatban így nyilatkozott: “a Young Boys és a Ferencváros is háromnaponta pályára fog lépni karácsonyig, ez magas terhelést jelent, egyúttal kevés időt biztosít a pihenésre. Meg kell találnunk az egyensúlyt a terhelés és a rehabilitáció között. Edzőként még soha nem szerepeltem a BL csoportkörében, ezért azt gondolom, hogy edzői karrierem első csúcspontja lenne, ha kivívnánk a kvalifikációt.”

Az első mérkőzésre a svájci csapat otthonában kerülhet sor ma este 21 órától.