Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lucas Torreira visszatért Olaszországba! – hivatalos

Három esztendő elteltével visszatért Olaszországba az uruguayi válogatott középpályás, Lucas Torreira, aki az elmúlt idényt az Atletico Madridnál töltötte. 

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

A Fiorentinához került kölcsönbe a 25 esztendős Lucas Torreira, akit a szerződésbe foglalt vételi opció miatt a firenzei alakulat végleg megvásárolhat. Az uruguayi jelenleg az Arsenal kötelékébe tartozik, de az elmúlt szezont se az ‘Ágyúsoknál’ töltötte, hanem mint említettük, az Atletico Madridban. Torreira számára nem lesz ismeretlen az olasz futball légköre, hiszen korábban megfordult a Pescarában, később pedig a Sampdoriában. A Fiorentina 1,5 millió euró ellenében vette kölcsön, majd további 15 millióért veheti meg végérvényesen. 

Lucas Torreirát 2018 nyarán igazolta le az Arsenal közel 29 millió euróért a Sampdoriától. Unai Emery kezei alatt egyértelműen a londoni együttes meghatározó tagja volt, majd Arteta érkezésével kikerült a kezdőből és a spanyol tréner elképzeléseiből. Torreira az Atletico Madridban se tudott alapember lett, Simeone mindössze 26 mérkőzésen küldte pályára, többnyire inkább csereként. Az Arsenallal FA-kupát, míg az Atletivel bajnoki címet nyert.