Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Juventus története során először kapott ki otthon az Empolitól – videóval!

A Serie A 2. fordulójában az Empoli ellen bizonyíthatott a Cristiano Ronaldót nélkülöző Juventus, amely nagyon nehezen bírt ellenfelével hazai környezetben.

/Photo by Giorgio Perottino/Getty Images/

Miután tavaly nem jött össze a címvédés a Juvénál és menesztették Pirlót, Allegri újabb eljövetelével új időszámítás kezdődött a klubnál – Cristiano Ronaldo távozása után pedig pláne. Az első fordulóban még nem jött össze a győzelem: sz Udinese ellen csak egy 2-2-es döntetlenre futotta. Az Empoli ellen viszont hazai pályán minden adott volt a javításhoz.

A kezdés nem is sikerült rosszul. A kékek beálltak saját kapujuk elé, a Juventus pedig kezdeményezett, Chiesa pedig két veszélyes lövéssel is észrevétette magát. Lassan, de biztosan haladt a cél felé a hazai csapat – aztán jött a 21. perc. Ekkor ugyanis egy kósza Empoli akció végén jutott el Mancusóig a labda, aki akrobatikus mozdulattal közvetlen közelről juttatta a labdát a hálóba. Ezzel pedig adott egy csavart a teljes találkozónak. Az egy dolog viszont, hogy a Juve játékosai egy darabig nem találták a helyüket a pályán, inkább az volt meglepő, hogy az Empoli erősen felbátorodott. Feljebb tolták a védekezésüket és agresszívan játszottak a középpályán, ami nem ízlett a torinóiaknak. Az Empoli gyakorlatilag uralta a játékot a félidőig, több helyzetük is akadt az amúgy remek iramú meccsen.

Massimo Allegri nagyon dühös volt, a szünetben kettőt is cserélt: érkezett Morata és Bernardeschi, a Juventus pedig visszavette a játék irányítását. Helyzetből mondjuk nem sokat tudtak felmutatni, de a labda már kétségtelenül náluk volt többet. Az Empoli visszaállt saját kapuja elé és egy biztos védekezéssel próbálta megnehezíteni ellenfele életét. Igazság szerint a Juventus semmivel sem tudott harapósabb lenni, mint korábban. Nem igazán voltak helyzeteik, leginkább csak körbeadogatták a labdát az ellenfél kapuja előtt, néha pedig volt pár beadásuk. Feltörni azonban nem tudták a vendég védekezést, ezen pedig Allegri cseréi sem változtattak. Egyedül talán Kulusevski játéka hozott egy kis színt és lendületet a támadósorba, de ez önmagában még semmire sem volt elég. Az Empoli hatalmasat melózva, fegyelmezett játékot bemutatva lehozta a hátralévő időt és megőrizte előnyét, így meglepetésre – története során először – nyerni tudott a Juventus otthonában. Allegri legénysége így két meccs után 1 megszerzett ponttal áll, ami jelentősen alulmarad a várakozásokkal szemben.

Juventus – Empoli 0-1
G.: Mancuso (21.)

A 2. forduló eredményei és további párosításai

Péntek
Hellas Verona – Inter 1-2

Szombat
Atalanta – Bologna 0-0
Lazio – Spezia 6-1
Fiorentina – Torino 2-1
Juventus – Empoli 0-1

Vasárnap
18:30 Genoa – Napoli (Sport 1)
18:30 Sassuolo – Sampdoria (Sport 2)
20:45 AC Milan – Cagliari (Sport 1)
20:45 Salernitana – AS Roma (Sport 2)

A tabella jelenlegi állása

A góllövőlista jelenlegi állása