Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dárdai: “Nem ragaszkodom a kispadhoz, csak kisegítek”

Miután a német bajnokság (Bundesliga) új idényének első három fordulójában mindhárom mérkőzését elvesztette a Hertha BSC csapata, a német sajtó szerint veszélybe került a magyar vezetőedző állás a berlini klubnál…

(Photo by Albert Foss/ullstein bild via Getty Images)

A háromból három vereséggel rajtoló Hertha BSC magyar vezetőedzője, Dárdai Pál a helyzetével kapcsolatban némileg ironikusan nyilatkozott:

“A Hertha valószínűleg régóta keres egy nagy edzőt. Pál kicsi edző, kedves edző, aki kisegít, ameddig kell. Ha ideérkezik egy nagy edző, akkor Pál rögtön visszatér az U16-os csapathoz, és csinálja tovább azt, amit korábban. Nem ragaszkodom a kispadhoz, csak kisegítek. A nyáron sem arról volt szó, hogy mindenképpen maradok. Az igazolásokat pedig nem én intéztem, az nem az edző feladata.”

A 45 éves magyar szakember közölte, napirendre tud térni afölött, ha hamarosan véget ér a vezetőedzői karrierje a klubnál.

“Pál kivívta a bizalmunkat, és abban is bízunk, hogy képes garantálni azt, amire most a legnagyobb szükségünk van, ez pedig az összetartás” – jegyezte meg a Hertha ügyvezetője, Carsten Schmidt.

Eközben Arne Friedrich sportigazgató közösségi portálján azt írta, hogy a müncheni teljesítmény nem ismétlődhet meg, és a válogatott szünetben levonják a megfelelő következtetéseket.

A berlini gárda a válogatott-meccsek miatti szünet utáni folytatásban a frissen feljutó Bochum vendégeként léphet pályára.