Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Cristiano Ronaldo tizenegyest hibázott – videóval

Az Írország elleni vb-selejtező 15. percében tizenegyeshez jutott Portugália, ám az ötszörös aranylabdás büntetőjét védeni tudta Gavin Bazunu, aki egyébként a Manchester City hálóőre, a 19 éves labdarúgó jelenleg kölcsönben a Portsmouth csapatát erősíti. 

(Photo By Stephen McCarthy/Sportsfile via Getty Images)

A 45. percben ráadásul a vezetést is megszerezte Írország, Egan volt eredményes. A kihagyott tizenegyes ekkor még azt jelentette, hogy Ronaldo továbbra is “csak” holtversenyben vezette a válogatottban szerzett gólok örökranglistáját az iráni Ali Daei-jel, aki szintén 109 gólt szerzett a nemzeti csapata színeiben. A portugál egyébként a nyári Európa-bajnokságon Franciaország ellen érte utol az iránit a Puskás Arénában. Mindezek után az a kérdés is felmerülhet, hogy vajon CR visszatérése után a Manchester Unitedben ki rúgja majd a tizenegyeseket, hiszen Bruno Fernandes is rendkívül biztos ítélet végrehajtónak számít.

Ronaldo a meccs hajrájában javította a hibáját, a 89. percben világrekordot érő gólt fejelt. Ekkor még úgy tűnt, hogy Portugália hazai pályán botlik, de CR7 a 96. percben is betalált, így ezúttal is ő lett a portugálok nyerőembere. A mai naptól fogva 111 góllal ő minden idők legeredményesebb labdarúgója válogatott színekben!