Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: meglepő vereségbe futott bele Japán hazai pályán – eredmények

Az ázsiai világbajnoki selejtezőkör harmadik szakasza kezdődött meg csütörtökön kora délután, és azonnal egy komoly meglepetéssel indult az első forduló.


A versenyben lévő 12 csapat két 6-os csoportra van bontva, amelyből az első kettő jut egyenesen ki a világbajnokságra, míg a csoportok harmadik helyezettjei megvívnak egymással, hogy ki lesz az ötödik résztvevő az ázsiai kontinensről.

A játéknap hatalmas meglepetéssel kezdődött, ugyanis a sokkal esélytelenebb Omán, Al Sabhi találatával idegenben legyőzte a B-csoport egyik favoritját, Japánt, amely mellé jó játék is társult a vendégek részéről. Ausztrália a nap mérkőzésén legyőzte Kínát hazai környezetben nagyon simán 3-0-ra, míg Szaúd-Arábia nehézkesen gyűrte le a Vietnám legjobbjait 35 percet emberelőnyben játszva és két büntetőből szerzett góljának köszönhetően.

Az A-csoport is egy kisebb meglepetéssel indult, a Son Heung-Minnel felálló dél-koreaiak nem bírtak hazai pályán Iránnal, így 0-0-ás döntetlen született a két együttes összecsapásán. Irán, ha nehézkesen is, de a Feyenord csatárának, Jahanbakhsh góljának köszönhetően legyűrte Szíriát, ezáltal lépéselőnybe kerültek. Az Egyesült Arab-Emirátusok egy unalmas találkozón játszottak gól nélküli döntetlent Libanon csapatával.

A játéknap eredményei:

A-csoport:
Dél-Korea – Irak 0-0 (0-0)
Gólszerzők:

Irán – Szíria 1-0 (0-0)
Gólszerző:
A. Jahanbakhsh (56.) ill.

Egyesült Arab-Emirátusok – Libanon 0-0 (0-0)
Gólszerzők:

B-csoport:
Japán – Omán 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. I. Al Sabhi (88.)

Ausztrália – Kína 3-0 (2-0)
Gólszerzők: A. Mabil (24.), K. Boyle (26.), M. Duke (70.) ill.

Szaúd-Arábia – Vietnám 3-1 (0-1)
Gólszerzők: S. Al Dawsari (55. – büntetőből), Y. Al Shahrani (67.), S. Al Shehri (79. – büntetőből) ill. Hai Nguyen Quang (3.)
Kiállítva:ill. Man Do Duyh (54.)