Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: biztosan győzték le Venezuelát az argentinok – videóval

Csütörtökről péntekre virradóra rendezték meg a dél-amerikai világbajnoki selejtezősorozat papíron 9., összességében a 7. fordulójának mérkőzéseit…

(Photo by Miguel Gutiérrez-Pool/Getty Images)

Az idei Copa América-győztes Argentína válogatottja hosszú emberelőnyben házon kívül 3-1-re diadalmaskodott Venezuela legjobbjai ellen. A házigazda viszonylag bátran kezdte a mérkőzést, és az első időszakban több támadást is vezetett, de az argentinok igyekeztek esélyeshez méltóan dominálni a mérkőzést. Az első félóra végeztével a nem sokkal korábban csereként beszálló Adrián Martinez jutott azonnal a kiállítás sorsára Messi kíméletlen felvágásáért. Létszámfölénye birtokában az Albiceleste még inkább ellenfele fölé nőtt, és a fölény az első félidő ráadásában gólban is megmutatkozott, amikor Lo Celso kiugratásából Lautaro Martínez passzolt magabiztosan a hálóba. A fordulás után is lendületben maradtak a “gauchók”, azonban a Vinotinto tíz emberrel sem adta fel és vezettek ígéretes akciókat. Ennek ellenére két újabb góllal a második etap derekánál az argentinok minden kérdést eldöntöttek: egy szép támadás végén a másik Inter-csatár, Joaquin Correa tudott eredményes lenni, három perccel később pedig Ángel Correa egy kipattanót értékesített közvetlen közelről. Venezuela erejéből csak a szépítésre futotta, Yeferson Soteldo a hosszabbításban a tizenegyespontról volt eredményes. A továbbra is veretlen argentinok 2007 után először diadalmaskodtak Venezuela otthonában, győzelmükkel magabiztosan tartják a második helyüket Brazília mögött.

Venezuela – Argentína 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Soteldo (90+4. – büntetőből), ill. Lautaro Martínez (45+2.), J. Correa (71.), A. Correa (74.)
Kiállítva: A. Martínez (32.), ill.

 

Két hajrábeli találattal kiharcolt 2-0-s győzelmével Ecuador megerősítette harmadik helyét a két gigász mögött a selejtezősorozatban, miután Gustavo Alfaro tanítványai Paraguayt múlták felül. Az elmúlt két meccsüket elveszítő hazaiak végig fölényben játszottak, ami végül a hajrában Felix Torres és Michael Estrada találataival csúcsosodott ki.

Ecuador – Paraguay 2-0 (0-0)
Gólszerzők: F. Torres (87.), Estrada (90+5.), ill.

Ezzel szemben Kolumbia tovább folytatta botladozását, hiszen legutóbb a saját környezetében bárkire veszélyes Bolívia ellen csak 1-1-es döntetlent harcoltak ki idegenben. Az utolsó húsz perchez érve ugyan Roger Martinez még a vendégeket juttatta előnyhöz, de a La Verde a finisben Fernando Saucedo jóvoltából kiegyenlített és már a hatodik pontját szerezte a selejtezősorozatban.

Bolívia – Kolumbia 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Saucedo (83.), ill. R. Martínez (69.)
Kiállítva: Algaranaz (90+7.), ill.

 

A selejtező aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!