Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB-selejtező: vereség Albániában – videóval

Nagyon fontos mérkőzés várt a magyar csapatra, az albánok elleni találkozó tétje az volt, hogy amely csapat nyerni tud, életben maradnak Vb-reményei. Sajnos ez a csapat nem mi lettünk

Nem kezdte jól a magyar csapat a találkozót. Az első negyedórában beszorítottak minket az albánok, azonban komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. A legveszélyesebb lehetőségük egy Uzuni lövés volt.
Ezután éledezett a magyar csapat és Kleinheisler került ziccerbe, de Berisha védeni tudta a próbálkozását. 30 perc elteltével sokkal nyíltabb lett a találkozó, előbb Bajrami veszélyeztetett, majd Gazdag léphetett ki, miután remek indítást kapott Sallaitól, de a magyar középpályás túl könnyen adta meg magát a tizenhatoson belül, a holland játékvezető jogosan továbbengedte a játékot.
A 33. percben óriási szerencsével nem került hátrányba a magyar csapat, Kumbulla a kapu torkából nem találta el a kaput.
Az első félidő slusszpoénja majdnem a magyar csapaté lett, Szoboszlai Dominik kellemetlen Berisha ütötte ki, de a labdát az albánok szedték össze.

A második félidőt egy kényszerű cserével kezdtük, Gulácsi Péter sérült meg egy ütközés során, még az első játékrészben, helyére Dibusz Dénes állt be. Óriási elánnal kezdte a második félidőt a hazai csapat, kis híján a vezetést is megszerezték.
Az egész második félidőben az albánok voltak a jobbak, azonban a slusszpoén a második félidőben is a miénk lehetett volna, de öt perccel a vége előtt Szoboszlai nagy helyzetben mellé lőtt. A 87. percben viszont megpecsételődött a magyar válogatott sorsa. Broja vezethette rá a labdát Langra, aki biodíszletként figyelte, ahogy a fiatal támadó megszerzi az albán válogatott történetének első gólját a mienk ellen.

Vb-selejtező, I-csoport
Albánia – Magyarország 1-0 (0-0)
Helyszín: Elbasani, Elbasani Arena Vezette: D. Makkelie (holland)
Gólszerzők: Broja (87.) ill.
Sárga lapok: Gjasula (78.), Cekici (90+.+2), Broja (90.+2) ill. Orbán (80.)
Kiállítva:ill.

Albánia: Berisha – Doka (Hoxhallari 78.), Ismajli, Djimsiti, Kumbulla – Abrashi (Cekici 69.), Gjasula, Trashi (Roshi 46.) – Uzuni, Balaj (Broja 78.), Bajrami (Laci 63.)
Szövetségi kapitány: Edoardo Reja

Magyarország: Gulácsi (Dibusz 46.) – Botka (Varga 88.), Orbán, Lang, Szalai At., Fiola – Kleinheisler (Nikolics 90.+4), Nagy, Gazdag (Sallói 67.) – Szoboszlai, Sallai (Hahn 89.)
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

A mérkőzés összefoglalója

Az I-csoport állása