Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi: “Még nincs veszve semmi!”

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar válogatott legutóbbi mérkőzésén 1-0-s vereséget szenvedett az Albánia elleni világbajnoki selejtezőn…

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

Az Albánia elleni vereséget követően a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kétségkívül csalódottan, mégis racionálisan értékelte a nemzeti csapat helyzetét:

“Csalódást keltő eredmény született, szenvedett a csapat ezen a mérkőzésen. Az volt a tervünk, hogy kerüljünk a védelmük mögé, ám nem tudtunk annyit pontosan passzolni, amennyit kellett volna, nem voltunk elég hatékonyak. Azonban így is voltak lehetőségeink, ám azok sajnos kimaradtak. Nem tagadom, Albániának lényegesen több helyzete volt, a hazaiak jobban játszottak nálunk, többet lőttek kapura. Szó mi szó, összességében jobbak voltak az albánok, de azt sem szabad elfelejteni, hogy már az első, Anglia elleni mérkőzés előtt is komoly problémákkal kellett szembesülnünk, és a helyzet nem lett jobb a mostani meccs előtt sem.

Nagyobb nyomás alá kellett volna helyezni az ellenfelet. Nem mindig találtuk meg a megfelelő időzítést, úgyhogy ki tudtak jönni és már könnyen tudtak helyzetet kialakítani. Jobban kihasználhattuk volna a tereket. Bár nem a világ egyik legerősebb csapata ellen játszottunk, de jó fizikális állapotban vannak. Több játékosuk Olaszországban szerepel. Ez az eredmény nem a világ végét jelenti, további öt mérkőzés vár ránk. Nagyon remélem, hogy szerencsésebbek leszünk.

Még semmi sincs veszve, hiszen jön hozzánk Albánia, s megyünk még Lengyelországba is! Továbbra is mindent megteszünk azért, hogy a rájátszást érő második helyet megszerezzük. A vereség után azonban elmondható, kemény feladat áll előttünk. A matematikai esély továbbra is él, meglátjuk, mire megyünk. A felelősség az enyém, én döntök, ki játszik, s ki nem.”

Rossi elárulta azt is, hogy Gulácsi Pétert elővigyázatosságból cserélték le, és azt is, hogy a meccs után az RB Leipzig különítménye visszautazik klubcsapatához, Gulácsi mellett tehát Szoboszlai Dominik és Willi Orban sem fog pályára lépni szerdán Andorra ellen.