Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Uruguay gólzáporos sikerrel javított – videóval

A botrányos körülmények közt félbeszakított brazil-argentin meccs után a vasárnap éjjeli órákban további négy világbajnoki selejtezőre került sor a dél-amerikai kontinensen…

(Photo by Pablo Porciuncula – Pool/Getty Images)

Egymást követő három döntetlen és négy nyeretlen meccs után újra győzelmet aratott Uruguay válogatottja a dél-amerikai világbajnoki selejtezők során, Bolívia 4-2-es legyőzésével a Celeste megerősítette negyedik helyét a tabellán. A Cavanit és Suárezt nélkülöző kétszeres világbajnok élére a kétgólos Giorgian De Arrascaeta állt, akinek vezérletével végig vezetve diadalmaskodtak esélyeshez méltóan. A vendégek soraiból a veterán Marcelo Martins Moreno ugyancsak kétszer tudott eredményes lenni, de egyedül kevés volt ahhoz, hogy meglepetést okozhasson.

Uruguay – Bolívia 4-2 (2-0)
Gólszerzők: De Arrascaeta (15., 67. – a másodikat büntetőből), Valverde (31.), Álvarez (47.), ill. M. Moreno (59., 84. – a másodikat büntetőből)

 

A harmadik helyezett Ecuador ugyancsak tartotta a pozícióját, miután gól nélküli döntetlent ért el a továbbra is várakozáson alul teljesítő Chile ellen hazai pályán. Az első játékrészben még a vendéglátó volt aktívabb, a második félidőben azonban tíz emberre fogyatkoztak, és a pontszerzés is tökéletes volt számukra tíz emberrel. Ezzel szemben a La Roja képtelen volt érni a félórás létszámfölénnyel, és továbbra is csak egyetlen győzelemmel szerénykedik a selejtezőzóna nyolcadik helyén, egyre messzebb a kijutástól és a pótselejtezőtől.

Ecuador – Chile 0-0 (0-0)
Gólszerzők: ill.
Kiállítva: Sornoza (63.), ill.

Eközben Paraguay és Kolumbia válogatottja 1-1-es döntetlent játszott egymással, miután Antonio Sanabria első félidő végi találatára nem sokkal a szünet után Juan Cuadrado büntetőből válaszolt. A pontosztozkodás azt jelentette, hogy az ötödik, pótselejtezőt érő helyezést birtokló vendégek megtartották kétpontos előnyüket aktuális ellenfelükkel szemben, amely továbbra is a hatodik pozíciót foglalja el.

Paraguay – Kolumbia 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Sanabria (40.), ill. Cuadrado (53. – büntetőből)

A játéknap utolsó mérkőzésén egyetlen találat döntött Peru javára Venezuela ellen, melyet a 35. percben a szaúdiaknál légióskodó Christian Cueva szerzett. Nem sokkal később ráadásul a Vinotinto tíz emberre fogyatkozott, miután a rutinos Tomás Rincón a második sárga lapját is begyűjtötte. Ricardo Gareca tanítványai a mérsékelt rajt után folytatták a felzárkózást, és újabb sikerükkel már két pontra megközelítették a pótselejtezős Kolumbiát, ellenben Venezuela továbbra is sereghajtó és lassan, de biztosan búcsút inthet az esetleges vb-álmoknak.

Peru – Venezuela 1-0 (1-0)
Gólszerző: Cueva (35.), ill.
Kiállítva:ill. Rincón (38.)

 

A selejtező aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!