Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az UEFA elnöke továbbra sem akar kétévente világbajnokságot

A FIFA nyilvánvaló célja, hogy a jövőben kétévente rendezzenek világbajnokságokat, melynek az elnök többször is hangot adott, azonban az európai szövetség (UEFA) ezzel továbbra sem ért egyet…

(Photo by Sebnem Coskun/Anadolu Agency via Getty Images)

Az UEFA szlovén elnöke, Aleksander Ceferin a minap ismét felszólalt a világbajnokság kétévente való megrendezése ellen:

A világbajnokság értéke épp a ritkaságában rejlik. Ha kétévente rendezik meg az eseményt, az rengeteg meglepetéshez, kevesebb legitimitáshoz és sajnos hígabb mezőnyhöz vezetne.”

Nyilvánvaló, hogy az 53 éves sportvezető ezáltal komolyan félti a négyévente megrendezésre kerülő Európa-bajnokság nívóját, amelyet így szintén más ritmusban kéne megrendezni. Ceferin véleménye szerint a nemzetközi versenynaptárnak “nincs szüksége” arra, hogy kétévente vb-re kerüljön sor, a futballistáknak pedig szükségük van olyan nyárra is, amikor pihenhetnek és feltöltődhetnek.

A FIFA korábban azt közölte, megvalósíthatósági tanulmányt készít a férfi és női világbajnokságok kétévenkénti megrendezéséről, amit először Szaúd-Arábia javasolt. A projekt élén a szervezet fejlesztési testületét vezető Arsene Wenger áll. Az Arsenal egykori legendás alakja úgy véli, a nemzetközi labdarúgónaptárt a sportág megerősítésének érdekében alapjaiban újra kell gondolni, és szükség van minél több nívós tornára.