Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Messi mesterhármasával gálázott Argentína – videóval

Péntekre virradóra újabb teljes fordulót bonyolítottak le a dél-amerikai zóna világbajnoki selejtezőjében, mely során a brazil válogatott magabiztos sikere mellett például Argentína és Uruguay nemzeti csapata is színre lépett…

(Photo by Juan I. Roncoroni – Pool/Getty Images)

Az argentin válogatott esélyeshez méltóan, 3-0-s győzelmet aratott Bolívia felett az első hazai mérkőzésén a nyári Copa América-győzelem óta, melyen ráadásul korlátozott létszámban nézők is lehettek jelen a Monumentalban. Scaloni válogatottja semmit sem bízott a véletlenre, az első pillanattól kezdve aktívabban játszott, és több kimaradt lehetőség után még az első negyedóra vége előtt magához ragadta a vezetést, Lionel Messi egy remek lefordulást követően a tizenhatos előteréből bombázott a hálóba. Bár a vendégeknek is voltak kósza próbálkozásaik, az Albiceleste dominálta a mérkőzést, és Lautaro Martínez révén többször is növelhették volna előnyüket már az első félidő alatt. A fordulás után sem változott a játék képe, és végül a második etap derekánál Lionel Messi a J. Correával való összjátékot követően egy lecsorgó labdát juttatott közelről a hálóba, növelve csapata előnyét. Pár perccel később Messi a harmadik gólját is megszerezte volna, mely azonban lesről született. A hajrában perceiben viszont Lionel Messi önmaga és csapata harmadik találatát is bevitte, miután közvetlen közelről juttatott Lampe hálójába egy kipattanót, kialakítva ezzel a találkozó végeredményét.

Argentína – Bolívia 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Messi (14., 64., 88.), ill.

 

A Luis Suárez és Edinson Cavani szolgálatait nélkülöző Uruguay nagy küzdelemben 1-0-ra felülmúlta Ecuadort a harmadik és a negyedik helyezett csapatok egymás elleni összecsapásán. A mindvégig kiegyenlített küzdelmet hozó összecsapáson a kétszeres világbajnok már az első félidőben igyekezett dominálni, de Estupinanék kiválóan álltak a sarat. A szünet után az uruk egyre inkább átvették az irányítást, és több ígéretes próbálkozást megeresztettek, de ahogy fogyott az idő, úgy tűntek egyre inkább reménytelennek a kísérleteik. A hajrában perceiben Vecino révén eljutottak egy meg nem adott gólig, majd a hosszabbítás perceiben két Cagliari-játékos összjátéka során Nández elfutását követően Gastón Pereiro fejelte be közelről a három pontot érő találatot. A Celeste ezzel a selejtezősorozat harmadik helyén megelőzte legyőzöttjét.

Uruguay – Ecuador 1-0 (0-0)
Gólszerző: Pereiro (90+2.), ill.

Paraguay válogatottja a sereghajtó Venezuela 2-1-es legyőzésével tartotta életben a vb-reményeit. Eduardo Berizzo legénysége mindkét félidő elején szerzett egy-egy gólt, így viszonylag korán kétgólos előnyre tett szert, amely végül kitartott a végsőkig, mivel a vendégek erejéből csupán a szépítésre futotta a rendes játékidő utolsó percében az Olaszországban légióskodó hátvédjük jóvoltából. Paraguay így a hatodik helyen csak két pontra van lemaradva a pótselejtezős ötödik és az automatikus kijutást érő negyedik helyezettől egyaránt.

Paraguay – Venezuela 2-1 (1-0)
Gólszerzők: H. Martínez (7.), Kaku (46.), ill. Chancellor (90.)

 

 

A selejtező aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!