Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: nyolcadik meccsükön is hibátlanok maradtak a brazilok – videóval

Péntekre virradóra újabb teljes fordulót bonyolítottak le a dél-amerikai zóna világbajnoki selejtezőjében, mely során az argentinok sima győzelme mellett például a brazil válogatott is színre lépett…

(Photo by Pedro Vilela/Getty Images)

Az esélyesebb brazil válogatott a papírformának megfelelően, 2-0-s győzelmet aratott Peru felett Recifében. A Selecao az első pillanattól fogva kezdeményezően lépett fel és az első negyedóra végén Neymar bejátszásából Everton Ribeiro szerezte meg a csapat első gólját közvetlen közelről. A folytatásban is a házigazda akarata érvényesült a mérkőzésen, bár az újabb lehetőségek rendre kimaradtak, azért a szünet előtt Neymar egy közeli kipattanó értékesítésével tovább tudta növelni csapata előnyét. A második félidőben bár Peru is éledezett, a brazilok magabiztosan tartották kézben a mérkőzést, és többször is növelhették volna előnyüket, végül ez nem sikerült, de kétgólos sikerükkel így is behúzták nyolcadik győzelmüket a nyolcadik meccsükön.

Brazília – Peru 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Ribeiro (15.), Neymar (40.), ill.

 

Két mérsékelten teljesítő válogatott egymás elleni mérkőzésén Kolumbia 3-1-es győzelemmel javította eddigi bukdácsolásait a végzetesen nehéz helyzetbe sodródó Chile vesztére. A “kávékészítők” soraiból Miguel Borja már az első húsz percen belül kétszer eredményes volt, amikor egy minutum leforgása alatt büntetőből és ziccerből is betalált. A La Roja hiába próbálkozott, képtelen volt felébredni a korai sokkból és a második félidőben is jobbára csak erőlködtek. Tíz perccel a folytatást követően Pulgar kapu elé tett labdájából Jean Meneses viszont megszerezte a szépítést érő találatot, egyetlen gólra felzárkóztatva az övéit. Chile az egyenlítésért rohamozhatott, ehelyett azonban az utolsó negyedórához közeledve Luis Díaz lövése Bravo testén keresztül jutva a hálóban kötött ki, minden kérdést eldöntve. Kolumbia folytatta a menekülést és felkapaszkodott az ötödik helyre, Chile pedig már a pótselejtezős helyezéstől is hat ponttal van lemaradva a sorozat felénél.

Kolumbia – Chile 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Borja (19., 20. – az elsőt büntetőből), L. Díaz (74.), ill. Meneses (56.)

 

 

 

A selejtező aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!