Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dani Alves elhagyta a klubcsapatát – HIVATALOS

A brazil bajnokságban (Campeonato Brasileiro) szereplő patinás São Paulo csapata a minap megerősítette, hogy rutinos klasszisa nem tér vissza az együtteshez a mostani válogatott szünet után…

(Photo by Pedro Vilela/Getty Images)

A São Paulo csapata a pénteki napon sajtótájékoztató keretein belül közölte, hogy Dani Alves azonnali hatállyal távozik az egyesülettől, miután a klub jó ideje jelentős összeggel tartozik, és nem hajlandó tovább játszani az SPFC színeiben. A brazil egylet elismerte, hogy valóban mintegy 11 millió brazil reallal tartozik a játékosnak.

A 38 éves sokoldalú labdarúgó pályafutása zenitjén az öreg kontinensen a Sevilla (2002-2008), a Barcelona (2008-2016), a Juventus (2016-2017) és a Paris Saint-Germain (2017-2019) játékosa volt, mielőtt két évvel ezelőtt hazatért Brazíliába. Alves a São Paulo csapatkapitányaként az elmúlt két esztendő alatt összesen 95 mérkőzésen lépett pályára, melyeken tíz gólt szerzett.

A veterán kiválóság az idei nyáron túlkorosként részt vett a tokiói olimpiai játékokon, és legutóbb a brazil válogatott világbajnoki selejtezőin ugyancsak képviselhette a nemzeti színeket.

Szerződésbontását követően Alves szabadon igazolható lett, és egyelőre nem tudni, hogy miként képzeli el a folytatást, de őt ismerve, a visszavonulására egyelőre nem lehet számítani, a kérdés inkább az lehet, hogy hol tűnik majd fel legközelebb a pályán.