Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntöttek a Nice-Marseille meccs sorsáról – HIVATALOS

A francia labdarúgó-szövetség a hétfői napon hivatalos állásfoglalást tett az augusztus 22-én félbeszakadt OGC Nice-Olympique Marseille bajnoki összecsapással kapcsolatban…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

A francia szövetség határozata értelmében az OGC Nice és az Olympique Marseille félbeszakadt mérkőzését semleges stadionban zárt kapuk mögött kell megrendezni, és a házigazdákat további büntetésekkel sújtották.

Mint ismeretes, a hazaiak Kasper Dolberg találatával 1-0-ra vezettek, amikor a 74. percben az OM egyik legjobb játékosa, Dimitri Payet egy szöglet elvégzéséhez készülődött, amikor egy szurkolók által bedobott vizes palack eltalálta, ő pedig visszadobott egy flakont a szurkolók közé, mellyel magára haragította a drukkereket. A hazai szurkolók nyomban berohantak a pályára, majd nem sokkal később szinte teljesen ellepték azt. Elképesztő jelenetek zajlottak a játéktéren, a két szurkolók a vendég labdarúgókra vadásztak, miközben a két csapat játékosai és stábtagjai is egymásnak estek. A játékvezető úgy döntött, félbeszakítja a mérkőzést. Több mint egy órán keresztül szünetelt a játék, mígnem később folytatni lehetett volna a játékot, ám a bíró felszólítása ellenére az Olympique Marseille játékosai nem voltak hajlandó kimenni a folytatásra. A nizzaiak folytatták volna a mérkőzést, mintha következne az ominózus szöglet, majd a játékvezető, ellenfél hiányában lefújta a meccset.

A liga fegyelmi bizottsága korábban bejelentette, hogy Nice két hazai meccset zárt kapuk kell lejátszania, továbbá két pont levonásával büntették őket, melyből egy pontot felfüggesztettek és csak egy esetleges újabb kihágás esetén lépéletbe.

A dulakodásban való részvételért Pablo Fernandez marseille-i erőnléti edző az idény végéig szóló eltiltást kapott, míg a vendégeket erősítő Alvaro Gonzaleznek két, Dimitri Payet-nek pedig egy mérkőzést kellett kihagynia.