Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: döntés született Maurizio Sarri eltiltásával kapcsolatban!

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Lazio együttesének edzője, Maurizio Sarri két mérkőzésre szóló eltiltást kapott a Milan elleni bajnokin történt cselekedetei miatt.

(Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

Mint arról beszámoltunk, az AC Milan a legutóbbi bajnoki fordulóban 2-0-ra felülmúlta a Lazio együttesét. A találkozó azonban minden bizonnyal nem a végeredmény, hanem sokkal inkább az utolsó percekben történt összetűzések miatt marad emlékezetes, amit Maurizio Sarri és Alexis Saelemaekers idézett elő. A Lazio edzőjének elmondása alapján azért rontott rá a Milan játékosára, mert az rendkívül illetlenül viselkedett az ünneplés közben. Sarri nem csupán a milánóiak játékosával, hanem a bíróval is összeszólalkozott, aki piros lapot mutatott fel neki. Az esetről ma hozott döntést az olasz liga fegyelmi bizottsága, és összességében két bajnokiról tiltották el Sarrit. A testület a trénerre az egyik mérkőzésre szóló eltiltást a Saelemaekers incidens miatt, a másikat pedig a játékvezetővel szembeni nem megfelelő szóhasználata miatt szabta ki.

A Lazio így nem számíthat edzőjére a Cagliari és a Torino elleni bajnokikon, viszont az AS Roma elleni városi derbin már ismét leülhet a kispadra a 62 esztendős menedzser.