Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Inter: célegyenesben az egyeztetések a kulcsjátékossal – sajtóhír

Megbízható nemzetközi sajtóértesülések szerint az olasz bajnok Inter együttese rövidesen további évekkel meg fogja újítani egyik legfontosabb játékosa szerződését…

(Photo by Mattia Ozbot – Inter/Inter via Getty Images)

Fabrizio Romano beszámolói értelmében a felek megállapodtak egymással, az Inter együttese hamarosan 2026-ig meg fogja hosszabbítani Lautaro Martínez 2023 nyarán lejáró szerződését.

A 24 éves argentin csatár évről évre egyre hatékonyabban teljesít a tavalyi olasz bajnok Nerazzurri alkalmazásában, hiszen a bemutatkozó idényben szállított hat találata után, a 2019-2020-as idényben 14-szer talált be a bajnokságban, a Serie A legutóbbi idényét pedig már 17 egységgel fejezte be. Martínez az elmúlt bő három év alatt minden sorozatot figyelembe véve 135 találkozó leforgása alatt 51 gólt szerzett a milánói egylet dresszében. Az újonnan elrajtolt idény első fordulójában eltiltás miatt nem lépett pályára, a második és a harmadik fordulóban viszont egyaránt eredményes volt.

Aktuális szerződése 2023-ig köti őt a csapatához, és a hírek szerint már előrehaladott tárgyalásokat folytat klubjával a megállapodás megújításáról. Mindez persze megfelelő összeg ellenében nem lehet akadálya az átigazolásának, de bizonyára nagyjából 100 millió euró körüli összeget kéne kicsengetni érte. Megszerzéséért az utóbbi időszakban a teljesség igénye nélkül többek közt a Liverpool, az Arsenal, az Atlético Madrid és a Real Madrid is bejelentkezett.

Martínez az Inter előtt első felnőtt csapatában, az argentin Racing Club színeiben tevékenykedett. 2018-as debütálása óta 29 mérkőzésen 14 gólt szerzett az argentin válogatottban, és tagja volt az idén nyáron 28 év után újra Copa América-győztes Albiceleste keretének.