Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atlético Madrid: célegyenesben az uruguayi tehetség szerződtetése – sajtóhír

Uruguayi beszámolók szerint az egyik legnagyobb helyi tehetség sorsa végleg eldőlt, és hamarosan a spanyol bajnok szolgálatába szegődhet…

Az Ovación Digital információi szerint az Atlético Madrid együttese januárban szerződtetni készül az uruguayi River Plate csapatánál a hazájában rendkívül tehetségesnek tartott fiatal támadó, Matías Arezót.

A fővárosi klub 18 éves támadóját az uruguayi média nemes egyszerűséggel az „új Luis Suárezként” aposztrofálja. Arezo 2019-ben az első évében a két bajnokságban együttesen 21 mérkőzésen hat gólig jutott, a 2020-as kiírásokban összesítve 31 meccsen 13 alkalommal volt eredményes, míg az első 2021-es idényben 15 meccsen 11 gólt lőtt.

A gólfelelős 2017-ben az U15-ös, 2019-ben az U17-es dél-amerikai bajnokság képviselte hazája korosztályos nemzeti csapatát, és utóbbi tornán öt találattal a második legeredményesebb játékos lett. Fiatal kora ellenére már jelentős profi tapasztalattal rendelkezik, évek óta megbízhatóan szállítja a találatokat az uruguayi élvonalban. Hazájában a szakértők egyértelműen a 2020-as évek meghatározó uruguayi csatárát látják benne, aki már számtalan európai topcsapat érdeklődését felkeltette.