Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pelé visszakerült az intenzív osztályra

A két héttel ezelőtt daganatos megbetegedése miatt megoperált egykori brazil világklasszis állapota bár stabil, továbbra sem javult jelentősen…

(Photo by FABI0 TEIXEIRA /Anadolu Agency/Getty Images)

A brazilok 80 éves egykori klasszisa, Pelé a közösségi oldalán keresztül hozta nyilvánosságra, hogy daganatos megbetegedése miatt megoperálták egy Sao Pauló-i kórházban.

Pelét a hét elején elején engedték haza az Albert Einstein klinikáról, de most a brazil ESPN értesülései szerint romlott az állapota, amely ugyan stabil, de megelőző intézkedésként visszakerült az intenzív osztályra. További részleteket viszont nem közöltek az állapotáról.

Pelé korábbi beszámolója értelmében múlt szombaton eltávolítottak egy gyanús elváltozást a vastagbeléből, de már nagyon jól érezi magát: “szerencsére hozzászoktam, hogy nagy győzelmeket ünnepeljek. Mosollyal az arcomon, sok optimizmussal és örömmel fogok szembenézni ezzel a mérkőzéssel is, hiszen a családom és a barátaim szeretete támogat.”

A brazilok legendája a járvány miatt elhalasztott rutinvizsgálatokra érkezett a Sao Paulo-i kórházba, majd sor került a beavatkozásra.

Pelé annak idején 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben ünnepelhetett világbajnoki címet a brazil válogatott futballistájaként.