Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: idegenben győzött a DAC – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) hétvégi, 8. fordulójában a gyenge rajt után magára találó FC DAC 1904 együttese a szombat esti órákban házon kívül lépett pályára…

 

A múlt hétvégi, Slovan Bratislava elleni döntetlen után az FC DAC 1904 gárdája mindhárom pontot elvitte Rózsahegyről a szombat esti 2-1-es győzelmével. A Hahn János és Schäfer András személyében ezúttal két magyar játékossal felálló szerdahelyiek már az első negyedórán belül megszerezték a vezetést, miután egy szöglet utáni lecsorgó labdát Yhoan Andzouana vágott kíméletlenül a hálóba. A szerdahelyiek előtt Hahn révén több lehetőség is adódott az előny növelésére, de a hazaiak is veszélyesen játszottak, így akár az egyenlítés is benne volt a mérkőzésen. A második félidőben sem sokat változott a játék képe, a Rózsahegy igyekezett dominálni, többször is Jedlicka bravúrjai mentették meg a dunaszerdahelyi előnyt. Aztán a 64. percben egy saját térfélen eladott labdából a mindössze a második meccsén szereplő Didier Lamkel Ze iramodott végig és szerzett remek gólt. Nem sokkal később a házigazda szépített, de a nagy igyekezet ellenére az egyenlítésre már nem volt lehetőségük.

A 63 percet játszó Hahn és a találkozót végig pályán töltő Schäfer mellett a 18 esztendős Szendrei Ákos a hajrában csereként beállva mutatkozott be a DAC színeiben. A szerdahelyiek a három ponttal megerősítették hatodik helyüket a táblázaton.

Rózsahegy – FC DAC 1904 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Maslo (67.), ill. Andzouana (13.), Lamkel Ze (64.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye