Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Lingard óriási góljának és de Gea hárításának köszönhetően nyert a Manchester United a West Ham otthonában! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 5. fordulójának vasárnapi játéknapján két kora délutáni mérkőzést is rendeztek…

(Photo by Mike Egerton/PA Images via Getty Images)

Igen tapogatózó játékkal kezdett egymás ellen a West Ham és a Manchester United csapata. Az első komoly helyzet is Maguire hibájából alakult ki, ami után Varane önfeláldozó mentésére volt szükség a kapu előtt. A vendégek első nagy lehetőségére a 29. percig kellett várni, ekkor egy szöglet után Fernandes lőtt kapásból kapura, Fabianski viszont hatalmas bravúrt bemutatva a kapufára tolta a játékszert. 1 minutummal később már a West Ham góljának örülhetett a közönség. Benrahma lövése ugyanis de Gea kapujában kötött ki, igaz ehhez az is kellett, hogy a kísérlete irányt váltson Varaneon, így a spanyol kapusnak esélye sem volta a hárításra, 1-0! Nem sokáig tartott azonban a „Kalapácsosok” előnye. A 35. percben Fernandes beadását Ronaldo húzta a kapu felé, amit még Fabianski hárított, de a kipattantó már a kapuba kotorta a portugál aranylabdás, 1-1! A második játékrész elején már előnybe kerülhettek volna a vendégek egy védelmi hibát kihasználva, de Fabianski nagy védést mutatott be Ronaldoval szemben. Ezen kívül viszont sokáig nem alakult ki komoly lehetőség, egyik csapat sem tudott igazán a másik fölé kerekedni. A 89. percben aztán az előző szezon második felét a West Hamnél töltő Jesse Lingard kapta meg a labdát, majd a 16-osra betörve gyönyörű mozdulattal bevette Fabianski portáját, 1-2! A ráadás utolsó pillanataiban aztán büntetőhöz jutottak a “Kalapácsosok”, de David de Gea kivédte a tizenegyesre becserélt Mark Noble lövését, így a Manchester United 3 ponttal térhet haza.

West Ham United – Manchester United 1-2 (1-1)
Helyszín:
Olimpiai Stadion Vezette: M. Atkinson
Gólszerzők: Benrahma (30.) ill. Ronaldo (35.), Lingard (89.)

A mérkőzés összefoglalója:

 

A szezont nagyon jól kezdő Brighton együttese a felemás teljesítményt nyújtó Leicester Cityt látta vendégül. Az első játékrészben a Leicester igen haloványan játszott, a hazaiak több komoly lehetőséget is ki tudtak dolgozni Maupay és March révén. Ez a 35. percben ért góllá, amikor Vestergaard kézzel ért a labdához, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, az ítéletet pedig Maupay értékesítette, 1-0! A második félidő sem indult túl jól a „Rókák” szempontjából, az 50. minutumban ugyanis Welbeck fejesével már kétgólos különbség alakult ki, 2-0! A 61. percben összejött a szépítés Jamie Vardy révén, 2-1, majd nem sokkal később Lookman is a hálóba talált, igaz utóbbi gólját les miatt érvénytelenítették. A vendégek a mérkőzés utolsó szakaszában hiába próbálkoztak, csak egy újabb érvénytelenített találatig jutottak, így a Brighton szárnyalása tovább tart, és az első 5 fordulóban már a 4. győzelmüket szerezték meg!

Brighton – Leicester City 2-1 (1-0)
Helyszín:
Amex Stadion Vezette: S. Attwell
Gólszerzők: Maupay (35. – büntető), Welbeck (50.) ill. Vardy (61.)

A mérkőzés összefoglalója:

 

Az 5. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Newcastle United 1-1 Leeds United

Szombat:
Wolverhampton 0-2 Brentford
Burnley 0-1 Arsenal
Liverpool 3-0 Crystal Palace
Manchester City 0-0 Southampton
Norwich 1-3 Watford
Aston Villa 3-0 Everton

Vasárnap:
Brighton 2–1 Leicester City
West Ham United 1–2 Manchester United
17:30 Tottenham – Chelsea (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: