Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hiába vezetett, kikapott az AS Roma a Veronától – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 4. fordulójában az AS Roma a Verona otthonába látogatott, és bár vezetett is, a hazaiak végül megfordították a mérkőzést és elvették a három pontot a fővárosi csapattól. A Lazio is hasonlóan járt a Cagliari ellen, ahol szintén a vezetést herdálták el, ám itt egy pontot sikerült megmenteni. 

(Photo by Ettore Griffoni/LiveMedia/NurPhoto via Getty Images)

Verona – AS Roma:

A játék képét tekintve kicsivel jobban játszott az AS Roma a Veronánál az első félidőben, viszont a hazaiaknak már ekkor voltak veszélyes helyzeteik. A 16. percben Cristante próbált a kapuba fejelni, azonban csak a felsőlécet találta el. A 28. percben a hazaiaktól Lazovic futott be szabad területre, majd lőtt is, de a labda elszállt a bal kapufa mellett. A 36. percben viszont megszerezték a vezetést a fővárosiak:  Karsdorp látta meg jól, hogy Pellegrini megindult a kapu felé, majd a passz után sarokkal a jobb alsóba lőtte a labdát. Az eredmény már nem változott a szünetig.

A második félidőben átvette az irányítást a Verona, és a jó játék mellett jöttek a gólok is. Az első már rögtön a 49. percben, amivel kiegyenlítettek: Barak volt jókor jó helyen, a kipattanót pedig be is lőtte a bal alsó sarokba Nem kellett sokat várni, csak az 54. percig a Verona vezető találatára: Caprari érkezett jól egy beadásra és remek lövést mutatott be a tizenhatosról, ami a kapu jobb alsó sarkába ment. Az 58. percben azonban kiegyenlített a Roma, ám csak egy szerencsétlen öngóllal, ami Ivan Ilic lábáról pattant a hálóba. A Verona viszont meg akarta nyerni a mérkőzést, és a 64. percben meg is lőtték a harmadik, egyben győzelmet érő góljukat: Davide Faraoni vette át a labdát, majd kapura is lőtt a tizenhatosról, a labda pedig a jobb felső sarokba ment. Küzdött még a Roma a végéig, de hiába, újból már nem tudtak egyenlíteni.

Verona – AS Roma 3-2 (0-1)
Gólszerzők: Barak (49.), Caprari (54.), Faraoni (63.) ill. Pellegrini (36.), Ilic (58.)
Sárga lap: Faraoni (30.), Barak (51.), Hongla (83.), Casale (86.) ill. Veretout (18.), Cristante (71.)
Kiállítás: – ill. –


Lazio- Cagliari:

Már az első félidőben jobban játszott a Lazio, mint a Cagliari, ám a fölényt nehezen tudták gólra váltani. Ráadásul a 16. percben a vendégek veszélyeztettek, amikor Keita Balde  kapta meg a labdát és kapura is lőtt, ám az egyik védő valahogy még bele tudott lépni lövésébe az utolsó pillanatban. Mezőnyfölénye volt inkább a hazaiaknak, ami végül csak a 45. percben ért be a vezető találatuk megszerzésével: Milinkovic-Savic küldött egy szép magas labdát Immobile irányába, aki le is csapott rá, majd közelről elfejelte a labdát Cragno mellett a kapu bal oldalába.

A második félidőre feltámadt a Cagliari, és már a 46. percben sikerült kiegyenlíteniük: Marin készítette elő a helyzetet, Joao Pedro pedig jól érkezett, így a hálóba tudott fejelni. Az 58. percben ott lehetett volna a második góljuk is a vendégeknek, ám Nandez lövése csak a jobb kapufáról pattant ki. A 62. percben azonban már a kapufa se segített a Laziónak, és vezetést szerzett a Cagliari: Keita Balde kapott pontos passzt a kapu előterében Joao Pedrótól, majd a bal alsó sarokba lőtte a labdát. A Lazio nagyon próbálkozott, és a kemény munka meghozta a gyümölcsét a 83. percben, amikor sikerült kiegyenlíteniük egy hatalmas góllal: az ide-oda pattogó labdát Cataldi szedte össze a szöglet után, majd a bal felső sarokba bombázta. A Laziónak csak az egy pont jött össze végül, úgyis, hogy az utolsó percekben második sárga lappal kiállították a vendégektől Zappát.

Lazio- Cagliari 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Immobile (45.), Cataldi (83.) ill. Joan Pedro (46.), Keita Balde (62.)
Sárga lap: Luiz Felipe (42.) ill. Caceres (6.), Zappa (61.), Mazzarri (83.)
Kiállítás: – ill. Zappa (90+3.)

A forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Sassuolo – Torino 0-1

Szombat: 
Genoa – Fiorentina 1-2
Inter – Bologna 6-1
Salernitana – Atalanta 0-1

Vasárnap:
Empoli – Sampdoria 0-3
Venezia – Spezia 1-2
Lazio – Cagliari 2-2
Verona – AS Roma 3-2
20:45 Juventus – AC Milan (Tv: Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: