Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szövetségi kapitány lehet Miroslav Klose! – sajtóhír

A Kicker magazin legfrissebb értesülései szerint Miroslav Klose lehet a német U21-es labdarúgó-válogatott következő szövetségi kapitánya.

(Photo by Tobias Hase/picture alliance via Getty Images)

Ami tegnap még csak valószínűsíthető volt, az ma már hivatalossá vált, miszerint Stefan Kuntz veszi át a török válogatott szövetségi kapitányi posztját. Ennek értelmében megérüsedett a német U21-es válogatott kispadja. A Kicker beszámolója alapján erre a posztra a legesélyesebb jelölt nem más, mint a német válogatottsági és gólrekorder Miroslav Klose. A 43 esztendős edző visszavonulása óta volt a német válogatottnál segédedző, majd 2018 nyarától a Bayern U17-es csapatát irányította. Két évvel később már Hansi Flick segédedzője volt a Bayern felnőtteinél, de Flickkel együtt az előző idény végén távozott a bajor sztárcsapattól.

Ugyan sokáig híresztelték azt, hogy Klose követheti Flicket és ismét a német válogatottnál dolgozhat segédedzőként, de az egykori támadó a hírek szerint már önálló kihívásra vágyik, és a német szövetségnél úgy vélik, hogy kiváló ugródeszka lenne számára a német U21-es válogatott.