Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csehországba igazolt a szlovákok Puskás-díjasa – HIVATALOS

Nagyjából éppen olyan balszerencsésen járt átigazolásaival az egész pályafutása során, mint Dzsudzsák Balázs. A Chelsea-ben nevelkedett, nyert Puskás-díjat, szerepelt a 2010-es vb-n. Hogy kicsoda ő? Miroslav Stoch.

A 32. születésnapja előtt álló Stoch nyár óta szabadúszó volt, lévén előző klubja nem számított rá a továbbiakban. A Nyitrán született, majd fiatalon a Chelsea-hez távozó szlovák szélső igazi kalandor. Stoch négy évig tartozott hivatalosan a Chelsea kötelékéhez, de csak négy alkalommal kapott pár percet a Premier League-ben. Az elmúlt évtizedben a támadó megfordult a holland (Twente), a török (Fenerbahce, Bursaspor), a görög (PAOK), az egyesült arab emírségek (Al-Ain), a cseh (Slavia Praha) és a lengyel (Zaglebie Lubin) bajnokságban.

A szlovák válogatottból már több, mint két éve kiszorult Stoch most visszatért a cseh bajnokságba. Új munkaadója a háromszoros bajnok Slovan Liberec lett, amely jelenleg csak a tabella 14. helyén szerénykedik. A Slovan nyolc forduló után csak öt pontot gyűjtött a tizenhat csapatos Fortuna Ligaban.

Stoch egyelőre csak a mostani szezon végéig írt alá a libereciekkel.