Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester United: hamarosan Cristiano Ronaldo lehet az edző

Érdekeset nyilatkozott a Ladbrokes fogadó portálnak az Aston Villa és a Tottemham korábbi menedzsere, Tim Sherwood. Az angol szakember szerint közeledik a portugál zseni játékos-pályafutásának vége.

(Photo by Chloe Knott – Danehouse/Getty Images)

Talán nem is olyan meglepetésre, de idén nyáron elhagyta a Juventus-t, és korábbi szeretett klubjához, a Manchester Unitedhoz szerződött Cristiano Ronaldo. A 36 éves világsztár a 2022/23-as idény végéig írt alá az Old Traffordon.

A bevezetőben emlegetett Tim Sherwood szerint legkésőbb, amikor lejár a szerződése, Ronaldo be is jelenti visszavonulását. Sőt, a korábbi tréner szerint az ötszörös aranylabdás ezt követően azonnal belevág az edzői karrierjébe. Sherwood elképzelése arról szól, hogy a vezéregyéniségét sosem rejtegető „CR7” egy csapat irányítására teszi méltóvá őt:

„Ha Ronaldo az edzői munkát szeretné és utasításokat akar adni, akkor ezt lehetővé kell neki tenni. Szerintem ez senkinek nem fájna, Ole Gunnar Solskjaer is elfogadná ezt. Nem tudom, hogy edzőként ugyanazt fogja-e csinálni, mint Mourinho, de láthattuk őt, amikor a válogatottnál parancsokat adott. A fiúból edző lesz, ebben biztos vagyok. Fogadok, hogy Ronaldo tizennyolc hónap múlva a Manchester United edzője lesz. Amikor abbahagyja a játékot, azt hiszem, edzői karriert fog folytatni, és ez automatikus választás lesz. Ha a United megnyeri a Premier League-et, a Bajnokok Ligáját, az FA-kupát vagy bármelyik trófeát, akkor Solskjaer maradhat. Ha ez nem történik meg, akkor azt gondolom, hogy máris meg van az új edzőjük.”

– utalt Cristiano Ronaldo esetleges közelgő visszavonulására, a Ladbrokes riportalanya.