Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a német U21-es válogatott új szövetségi kapitánya! – Hivatalos

Hivatalossá vált, hogy a német U21-es labdarúgó-válogatott irányítását a Stefan Kuntz oldalán dolgozó Antonio di Salvo veszi át.

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

Mint arról korábban beszámoltunk, Stefan Kuntz lett a török labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. Az elmúlt napokban felröppentek olyan hírek, miszerint Kuntz megüresedett helyét Miroslav Klose veheti át a német U21-es válogatottnál. A mai nap folyamán azonban lezárultak ezek a pletykák, ugyanis kiderült, hogy Antonio di Salvo veszi át az U21-es csapat irányítását. di Salvo edzői pályafutása jelentős részében Stefan Kuntz segédedzőjeként tevékenykedett, de útjaik most különváltak. A 42 esztendős szakember a Bayern München U17-es csapatánál kezdte meg edzői munkáját, majd 2013 nyarától – már Stefan Kuntz segítőjeként – a német U19-es csapatnál dolgozott három év erejéig. Ezt követően 2016-ban vették át az U21-es csapat irányítását, amelynek szövetségi kapitánya lesz a mai naptól.

Antonio di Salvonak mindenestre nem lesz egyszerű átvenni Kuntz örökét, hiszen elődje a legutóbbi 3 korosztályos Európa-bajnokságon a döntőbe vezette a német csapatot, és kétszer meg is nyerte a tornát. A frissen kinevezett szakvezető 2023 nyaráig szóló szerződést írt alá.