Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított a Celtic kapitánya – HIVATALOS

Az új szezont mérsékelten kezdő Celtic csapata a pénteki napon fontos bejelentést tett csapatkapitánya további jövőjével kapcsolatban…

A skót élvonalban (Premiership) szereplő Celtic csapata a pénteki napon megerősítette, hogy saját nevelésű csapatkapitánya, Callum McGregor 2026-ig megújította szerződését a glasgow-i alakulatnál.

A 28 esztendős középpályás annak idején még kisiskolás korában kezdett el a zöld-fehérek akadémiáján futballozni, majd a korosztályos csapatokból egyre feljebb lépdelve 2014-ben debütált a Celtic első csapatában. Ezt megelőzően egyetlen – átmeneti – távozása volt az egyesülettől, amikor a 2013-2014-es idényt kölcsönben az angol harmadosztályú Notts Countynál töltötte, melyben egyébiránt középpályás létére 12 bajnoki gólt szállított az ominózus idényben.

McGregor azóta is kirobbanthatatlan tagja a Celtic-nek, 2014 óta minden sorozatot beleszámítva már csaknem 350 mérkőzésen viselhette szerette csapata mezét, miközben rendszerint évről évre 30+ bajnoki mérkőzésen kerül bevetésre. A klubrekordot Billy McNeill egészen döbbenetes, 822 (!) mérkőzéssel tartja, melyekre 1957  és 1975 közötti tartózkodása alatt kerített sort. Erre aligha lehet veszélyes McGregor, mindenesetre az együttműködés a következő években tovább folytatódhat, és tovább építheti státuszát a klub történetében.