Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: máshol is kiköthetett volna a török tehetség

A török bajnokság alacsony költségvetéssel rendelkező klubjai közé tartozik a Kayserispor. A kiscsapat azonban idén megcsinálta a szerencséjét: az FC Barcelona egy sok-sok részletre kiterjedő transzfer folyományaként megvásárolta tőlük Emre Demirt.

(Photo by /BSR Agency/Getty Images)

Emre Demir még csak 17 esztendős, de már most a török labdarúgás egyik legnagyobb ígéreteként hivatkoznak rá. Az ügyes támadó középpályás egyelőre még kevesebb lehetőséget kap a Kayserisporban, de utánpótlás válogatott játékos. Sőt, még az Adidas is személyes szponzorációs szerződést kötött vele, látva a benne rejlő tehetséget.

A Barcelona a hivatalos források szerint két millió eurót fizetett érte, hogy aztán jövő nyáron, immár nagykorúként csatlakozhasson a Barca B keretéhez. Az átigazolással kapcsolatban nyilatkozott most a Kayseri elnök asszonya, Berna Gözbasi:

„Nem volt meglepetés, hogy több részletet is rendeznünk kellett. Nem volt könnyű belünk tárgyalniuk. Ha Emre már januárban Barcelonába megy, akkor 2,5 millió eurót kapunk, ha a nyáron, akkor 2,7 milliót. Meccsbónuszunk is van, így az összeg akár 3 millióra is felmehet. Kaptunk érte ajánlatokat a Premier League és a Serie A egy-egy klubjától is, de a Barcelona már jó ideje követte őt, és határozottan akarták is.”

– büszkélkedett a transzfer történetével a klubvezető.