Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: majdnem ötezer nap után született új „tízes” gól

Nyáron véget ért a Lionel Messi érája az FC Barcelona együttesénél. Az argentin zseni majdnem tizenhárom éven keresztül viselte a legnagyobb presztízzsel bíró mezt, vagyis a tízest. Utódja nem más, mint Ansu Fati lett.

(Photo by Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images)

A PSG-hez távozott Leo Messi előtt egy bizonyos Ronaldinho volt a tízes mez tulajdonosa, aki még a kétezres évek közepén vezette csúcsra a Barcelonát. A brazil klublegenda bajnoki címekig, Bajnokok Ligája-győzelemig segítette a katalánokat, ő maga pedig nyert egy Aranylabdát is. Messi pedig a következő évek során még őt is túlszárnyalta.

A „Bolha” becenévre hallgató támadó jó eséllyel nem csak a klub, hanem az egész labdarúgás történetének legnagyobb játékosa lett. Idén nyáron pedig az ő örökébe lépett a Barca nagy reménysége, a spanyol válogatott Ansu Fati. A guineai származású fiatal tegnap tért vissza a csapatba, miután tíz hónapot kihagyott a tavaly őszi súlyos sérülése után.

Fati beállt, és köszönte szépen, góllal debütált a Levante elleni győzelem során. Adódik a kérdés, hogy mikor lőtt gólt utoljára Barca tízes, Lionel Messin kívül? 2008. március 1-én, a már emlegetett Ronaldinho. Egészen pontosan 4957 nap után.