Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hertha BSC: ifjú karmester kapott profi szerződést Dárdaiéktól

Komoly lehetőséget adott egy tehetséges utánpótlás játékosának a Bundesligában egyelőre igencsak hullámzóan teljesítő Hertha BSC. A berliniek felnőtt csapata egy fantáziadús karmesterrel erősítettek.

Két Dárdai között középen Michelbrink (Photo by Soeren Stache/picture alliance via Getty Images)

Jonas Michelbrink korábban szerepelt a németek U17-es válogatottjában is, ám az utóbbi időben csak arra kellett koncentrálnia, hogy a Hertha utánpótlásából felverekedje magát a nagyok közé. Ezt sikerrel tette a hannoveri születésű támadó-középpályás, lévén már az előző idényben bemutatkozott a nagyok között. Dárdai Pál a tavaszi hajrában kétszer is pályára küldte csereként. A 20 esztendős Michelbrink előbb a Schalke, majd a Köln ellen kapott pár percet, miközben az U23-sokkal a Regionalligában is vitézkedett.

Hősünkben van potenciál a jelek szerint, ugyanis a Hertha tegnap a hivatalos oldalán számolt be arról, hogy 2023-ig kötöttek profi szerződést a focistával. Az eseményről a klub vezető menedzsere, Fredi Bobic büszkén számolt be:

„Jonas a Bundesligában már az előző szezonban debütált, és az előszezonban tovább fejlődött az első csapattal. Az U23-asok egyik legfontosabb kulcsembere volt, és biztosak vagyunk benne, hogy még nem adott ki minden magából. Továbbra is támogatjuk út az pályafutásában.”.

Természetesen az érintett is boldogan nyilatkozott:

„Nagyon boldog és büszke vagyok arra, hogy a klub megmutatta a bizalmát felém. Itt szeretnék minden nap fejlődni, és megragadni a lehetőségeket.”

– fogadkozott a fiatal karmester.

Michelbrink részben litván származású, így a jövőben akár Litvánia színeiben is lehet válogatott, ha a németek éppen nem tartanak majd rá igényt.