Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ranieri újra a Serie A-ban vállalhat munkát – sajtóhír

Az aktuális olasz sajtóbeszámolók szerint az elmúlt idény befejezése óta kispad nélkül rutinos tréner hamarosan ismét munkába állhat…

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

A Sky Sport Italia információi szerint a Bologna csapata együttese az utóbbi idők gyengébb eredményei kapcsán fontolóra vette Szinisa Mihajlovics leváltását a kispadról, akinek legesélyesebb utódja Claudio Ranieri lehet.

Az 52 éves szerb mester 2019 januárja óta irányítja a Rossoblút, első szezonjában megszilárdították a bennmaradást, az azt követő nyáron pedig leukémiás megbetegedést diagnosztizáltak nála. Mihajlovic hónapokon keresztül kemoterápiás kezelésre szorult, de csapatától csak a legvégső esetben maradt távol, amikor lehetett velük maradt, és végül sikerült legyőznie betegségét. Irányításával a Bologna az elmúlt két idény során stabil középcsapatnak számított.

Az együttes az új kiírást is két győzelemmel és egy döntetlennel kezdte, azóta viszont az Inter elleni 6-0-s fiaskó mellett csak ikszeltek a Genoával és 4-2-es vereséget szenvedtek az újonc Empolitól, valami tehát mintha megtört volna.

A Leicester City-vel 2016-ban meseszerű angol bajnoki címet ünneplő Ranieri az elmúlt idény végéig a Sampdoria csapatának edzője volt, melyet tavaly a kilencedik helyig kormányzott.