Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: a korábbi menedzser Lukaku miatt kritizálta a klubot!

A Chelsea-vel korábban bajnoki címet szerző, jelenleg szabadságát töltő Antonio Conte szerint Romelu Lukaku bármennyire is remek játékos,  pontosan tudni kell használni a pályán a belga gólvágót.

(Photo by Sportinfoto/DeFodi Images via Getty Images)

A londoni visszatérését követően az első négy meccsén négy góllal kezdő Lukaku az utóbbi négy meccsén már képtelen volt a hálóba találni, és a Juventus elleni Bajnokok Ligája találkozón is jóformán csak szenvedett a pályán.
Ezt ragadta ki Antonio Conte is, aki szerint a következő a probléma a belga csatárral.

“Egyértelmű, hogy Lukaku is teljesíthetne jobban. Sok kritikát kap a technikája miatt, de ez egy olyan terület, amelyet egy játékos folyamatosan fejleszthet. Lukaku már most nagyon magas szintet képvisel, fejlődni pedig bőven van még ideje.” – idézi a Sky Italia Contét.

“Ha van egy ilyen gólerős, klasszikus középcsatárod, akkor tudnod kell őt használni, ki kell hoznia a csapatnak belőle a legjobbat! Nem hiszem, hogy a Chelsea-nél ezt megteszik!” – folytatta Conte, aki pontosan tudja, miről beszél, hiszen az elmúlt idényben az Interrel megmutatta, hogyan is érzi igazán jól magát Lukaku a pályán.

“A Chelsea taktikája az elmúlt idényben arról szólt, hogy folyamatosan váltogatták a csatár szerepét, hiszen nem volt ilyen játékosuk, mint Lukaku.  Most, hogy ez megváltozott, mintha ugyan ezt akarnák tenni, pedig Lukakuval megvan a csapat legfelső pontja, akihez alkalmazkodni kell.” – így az olasz tréner, aki odabökött még egyet Thomas Tuchelnek:
“Ha a Chelsea-nél megtalálják Lukaku ideális szerepét, akkor komolyan kell velük számolni. Egy edző akkor jó, ha kihozz a legjobbat a játékosaiból. Mi tavaly pontosan ezt tettük Lukakuval az Internél!”