Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa Sudamericana: nem jutott be a hazai döntőbe a Peñarol – videóval

A Bragantino kettős győzelme után a Copa Sudamericana második elődöntő-párharcában a brazil Athletico Paranaense és az uruguayi Peñarol igyekezett a finálé felé…

(Photo by Heuler Andrey-Pool/Getty Images)

Az idegenbeli egygólos siker után a brazil Athletico Paranaense gárdája hazai környezetben 2-0-s győzelmet aratott a Peñarol együttese felett. A hátrányból kezdő uruguayiak nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe, és az első lehetőségek előttük adódtak, de utána a brazil gárdának is voltak helyzetei. Aztán az első játékrész derekánál a házigazda szerezte meg az előnyt, Nikao a tizenhatos vonaláról lőtt a hálóba. Nem sokkal később tizenegyesből egyenlíthettek volna a vendégek, ám Ceppelini pocsékul helyezett lövését Santos kapus könnyedén védte. A felzárkózás érdekében a Peñarol becsülettel próbálkozott, de a brazilok biztosan tartották távol őket kapujuktól. Az idő előrehaladtával a hazai rohamok egyre inkább elkeseredetté váltak, és bár mentek előre, kevés valódi gólszerzési lehetőségük akadt. A hajrában aztán minden további kérdés eldőlt, amikor egy ellentámadás végén Pedro Rocha állította be a végeredményt.

A Copa Sudamericana idei kiírásában így brazil házi döntőt rendeznek, a Athletico Paranaense ellenfele a Bragantino csapata lesz a november 20-i fináléban, melyre így a házigazda Peñarol lemaradt.

A két sorozat 2002 óta íródó párhuzamos történetében először fordult elő, hogy egy évben egy ország adja a két sorozat négy döntősét, ugyanis a Libertadores-kupa döntőjében is két brazil csapat találkozhat majd egymással.

Copa Sudamericana, elődöntő, visszavágó:
Athletico Paranaense (brazil) – Peñarol (uruguayi)  2-0 (1-0)
Gólszerzők: Nikao (24.), Pedro Rocha (81.), ill.
Továbbjutott: az Athletico Paranaense kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel

 

Copa Sudamericana, az elődöntő eredményei

Bragantino (brazil) – Libertad (paraguayi) 2-0 és 3-1
Peñarol (uruguayi) – Athletico Paranaense (brazil) 1-2 és 0-2

Copa Sudamericana, döntő

Bragantino (brazil) – Athletico Paranaense (brazil) november 20., Montevideo

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!